Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Aláírták a megállapodást a Szputnyik szerbiai gyártásáról

2021.04.05
15:40
2021.04.05
16:04
Forrás
Szerbiai RTV
Olyan érzékeny és bizalmas adatokról van szó, amelyeket csak azok a partnerek oszthatnak meg egymással, akik hatalmas kölcsönös bizalommal rendelkeznek - jelentette ki a szerb innovációs és technológia-fejlesztési miniszter.
Pannon RTV/Idei Sándor

Megállapodást írt alá a Torlak Intézet a Szputnyik-V vakcina gyártásához szükséges technológiaátadásról az Orosz Közvetlen Beruházási Alappal és az orosz Generium gyógyszergyárral, az oltóanyag szerbiai előállításához szükséges eljárásokról és technológiákról - közölte Nenad Popović illetékes miniszter, az Oroszországgal együttműködő kormányközi bizottság elnöke. Ettől a pillanattól a Szputnyik-V vakcina előállításával kapcsolatos adatok a Torlak Intézet rendelkezésére állnak, amelyeket a leghíresebb orosz virológiai intézet, a Gamaleja fejlesztett ki.

Pannon RTV/Idei Sándor
vakcina
orosz
szerbiai
gyártás

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően