Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Áldozatot szedett a nyugat-nílusi láz Szerbiában

2019-08-20
15:57
Forrás
021.rs
Belehalt egy belgrádi nő a nyugat-nílusi láz szövődményeibe, ő a betegség első idei áldozata Szerbiában.

A Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet adatai alapján, az országban 2019-ben eddig három személyt fertőzött meg a vírus. Az Európai Unióban 68 esetet jegyeztek idén. A nyugat-nílusi láz legnagyobb mértékben Görögországot érinti, ahol 48 beteget regisztráltak. Magyarországon 2 személy fertőződött meg. Közismert, hogy a kórokozót szúnyogok terjesztik. Szerbiában az első vírusfertőzést 2012 közepén mutatták ki, 2018-ig 989 személy kapta meg a betegséget. A balkáni országban 97 olyan halálos esetet tartanak nyilván, amely a nyugat-nílusi vírushoz köthető.

Szerbia
nyugat-nílusi láz
nyugat-nílusi vírus
áldozat
Batut Közegészségügyi Intézet
Dr. Milan Jovanović

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.