Ugrás a tartalomra
Tajnug/Milos MIlivojevic

Alig haladta meg a 100-at az új fertőzöttek száma Szerbiában

2020-05-03
15:17
2020-05-03
16:59
Forrás
Pannon RTV
A betegségből eddig 1.551-en épültek fel.

Az elmúlt egy nap alatt több mint 5.274 teszteltből 102 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és 4 személy hunyt el a kór szövődményeinek következtében, 3 férfi és 1 nő. A vírus megjelenése óta Szerbiában 193-an haltak bele a betegségbe. A halálozási arány 2,04 százalék. Kórházban jelenleg 2.116 embert kezelnek, lélegeztetőgépen 54-en vannak. A járvány kitörése óta csaknem 102 ezer tesztet végeztek el a szakemberek, és összesen 9.464 koronavírus okozta megbetegedést regisztráltak. A kijárási tilalom, a hétköznapokhoz hasonlóan ma is 18 órakor kezdődik és reggel 5 óráig tart. Holnaptól fokozatosan újraindulnak a buszok, a vonatok, és kinyitnak az éttermek és a kávézók is az országban.     

Goran Stevanović, a Szerbiai Klinikai Központ fertőzőosztályának igazgatója: „Amit ebben a pillanatban fontos elmondani és hangsúlyozni, hogy ezek a számok jók és elégedettségre adnak okot. Azt mutatják, hogy az intézkedések hatékonyak voltak, a lakosok is felelősséget vállaltak és fegyelmezettek voltak. Ha ez a tendencia folytatódik a következő napokban, mindenekelőtt a következő két hétben, akkor reménykedhetünk abban, hogy gyorsan beszüntethetjük a fennmaradt intézkedéseket. A legfontosabb azonban az, hogy továbbra is tudatosak és felelősségteljesek legyünk. A távolságtartás a legfontosabb, mindenekelőtt a zárt térben lévők egymás közötti távolságtartása, és tiszteletben kell tartanunk a járványügyi szakorvosok által javasolt megelőző intézkedéseket is. Mindezt annak érdekében, hogy ne kezdődjön el újra a betegek számának növekedése. Ebben a helyzetben állandóan gondolnunk kell ezekre, még akkor is, ha a veszély nem túl nagy, minden elsősorban a mi fegyelmünktől függ.”

koronavírus

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.