Ugrás a tartalomra

Alkoss te is! - díjátadó Topolyán

2022.12.19
18:10
2022.12.19
20:18
Forrás
Pannon RTV
Több mint 450 alkotás érkezett be a Topolya Község Múzeuma és a Mézeskalács gyermeklap közös, Alkoss te is! című rajzpályázatára. Az alkotásokat óvodásoktól és alsós általános iskolásoktól várták, a téma pedig a Tücsök és a hangya című mese volt.

A díjakat hétfő este adták át a topolyai múzeumban.

A hegedülő tücsök és a szorgos, dolgos hangya történetét nagyon kreatívan vitték papírra a gyerekek. Huszonnyolc díjazott munkát állítottak ki a topolyai múzeum Csernik Attila gyermekillusztrációit bemutató termében. Búcsú János, a szabadkai Október 10. Általános Iskola harmadik osztályos tanulója második helyezett lett.

„Ez a mese A tücsök és a hangya, és én szerettem volna megeleveníteni, hogy a tücsök egész nyáron csak muzsikál, nem csinál semmit, amíg a hangyák dolgoznak."

A munkákat Bolyos Szenti Lilla képzőművész, Jovičić Hella iparművész és Móricz Ildikó grafikusművész értékelte. Összesen 451 rajz érkezett be az Alkoss te is! című pályázatra.

Török Erna, a Mézeskalács szerkesztője: „Mi is arra törekszünk a Mézeskalács szerkesztésekor, hogy minél kreatívabb és élménydúsabb világot mutassunk be nekik, és őket is ösztönözzük a kreativitásra. Ez egy fontos visszajelzés, hogy ennyi gyerek jelentkezett erre a rajzpályázatra is."

Csernik Attila A Tücsök és a hangya illusztrációja a retrospektív kiállítás készítése közben került elő, ez ihlette a témát.

Gazsó Hargita, főmuzeológus: „Olvastam azt Csernik Attilától, hogy ő nem szereti azt, hogy a pedagógusok megmutatják az ő rajzaikat vagy megmutatjuk egy festő rajzát és a gyerekek, azáltal rajzolnak és egy kicsit utánozzák is, úgyhogy eldöntöttem, hogy nem mutatjuk meg senkinek ezt a Csernik Attila illusztrációt, most itt van egyébként mögöttem, tehát a gyerekek nem látták, hanem a szöveget, ezt a bizonyos La Fontaine szöveget adtuk meg nekik."

Az Agart című Csernik Attila kiállítás részeként február 8-áig tekinthetők meg a díjazott munkák a topolyai múzeumban.

rajzpályázat
Mézeskalács gyerekújság
Topolya Község Múzeuma

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű