Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Állat- és növényélettan az idei biológiaversenyen

2020-03-07
18:43
2020-03-07
18:50
Forrás
Pannon RTV
Ma rendezték meg a III. Fodor József Biológiaverseny a Kárpát-medencében vajdasági megmérettetését. Mintegy 40 középiskolás diák mérte össze tudását a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.
Pannon RTV/Gál Hermina

Már a múlt évben is részt vett a Fodor József Biológia Versenyen Szenci Rita. Idén állat- és növényélettanból kapták a kérdéseket a harmadikos középiskolások. Rita hamar megoldotta a feladatlapot: „A tavalyi versenyen értem el helyezést, és akkor megrendeztek egy tábort a helyezetteknek és nekem nagyon tetszett, meg általános iskolás korom óta nagyon szeretem a biológiát és amilyen versenyen csak tudok, részt veszek.

A versenyt harmadik éve a kaposvári székhelyű Somogyi Műszaki, Természettudományi és Közgazdasági Szakemberek Egyesülete szervezi, együttműködve a vajdasági Vinculum Egyesülettel. Céljuk a határon túli magyar diákokat is bevonni az egyik legnépszerűbb magyarországi biológia versenybe.

Pannon RTV/Gál Hermina

Borbély Csaba, elnök, SOMTESZ, Kaposvár, Magyarország: Három éve indultunk itt Vajdaságban. Voltak nehézségeink, hiszen nem tudtuk a tematikák tekintetében azt a rendszert, ami Magyarországon van, ide átültetni, tehát helyi kollégákkal, helyi biológiatanárokkal karöltve készítjük el a feladatlapokat. Mi azt látjuk, hogy évről évre növekszik az érdeklődés.

A megmérettetés minden résztvevő diákja és a felkészítő tanárok is értékes díjakban részesültek.

Fodor József Biológiaverseny a Kárpát-medencében
vajdasági megmérettetés
Majsai Úti Általános Iskola

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű