Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Állat- és növényélettan az idei biológiaversenyen

2020.03.07
18:43
2020.03.07
18:50
Forrás
Pannon RTV
Ma rendezték meg a III. Fodor József Biológiaverseny a Kárpát-medencében vajdasági megmérettetését. Mintegy 40 középiskolás diák mérte össze tudását a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.
Pannon RTV/Gál Hermina

Már a múlt évben is részt vett a Fodor József Biológia Versenyen Szenci Rita. Idén állat- és növényélettanból kapták a kérdéseket a harmadikos középiskolások. Rita hamar megoldotta a feladatlapot: „A tavalyi versenyen értem el helyezést, és akkor megrendeztek egy tábort a helyezetteknek és nekem nagyon tetszett, meg általános iskolás korom óta nagyon szeretem a biológiát és amilyen versenyen csak tudok, részt veszek.

A versenyt harmadik éve a kaposvári székhelyű Somogyi Műszaki, Természettudományi és Közgazdasági Szakemberek Egyesülete szervezi, együttműködve a vajdasági Vinculum Egyesülettel. Céljuk a határon túli magyar diákokat is bevonni az egyik legnépszerűbb magyarországi biológia versenybe.

Pannon RTV/Gál Hermina

Borbély Csaba, elnök, SOMTESZ, Kaposvár, Magyarország: Három éve indultunk itt Vajdaságban. Voltak nehézségeink, hiszen nem tudtuk a tematikák tekintetében azt a rendszert, ami Magyarországon van, ide átültetni, tehát helyi kollégákkal, helyi biológiatanárokkal karöltve készítjük el a feladatlapokat. Mi azt látjuk, hogy évről évre növekszik az érdeklődés.

A megmérettetés minden résztvevő diákja és a felkészítő tanárok is értékes díjakban részesültek.

Fodor József Biológiaverseny a Kárpát-medencében
vajdasági megmérettetés
Majsai Úti Általános Iskola

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!