Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Álomháló-szövögető foglalkozást tartottak Zentán Olivér megsegítésére

2020.10.24
21:00
2020.10.24
21:43
Forrás
Pannon RTV
Az adományokkal Pál Gajódi Olivér gyógykezelését támogatták a résztvevők.
Pannon RTV/Gál Hermina

Karikába hálót szövögettek szombaton délután a gyerekek és a felnőttek is, mintegy tízen a zentai Zentrópia helységében. Az észak-amerikai indiánok hagyományából származó álomcsapda célja egyébként, hogy kiszűrje a rossz álmokat, és a jóknak engedjen utat. Ezzel a jelképes gondolattal szervezték meg Pál Gajódi Olivér megsegítésére a műhelyfoglalkozást.

Sőreg Enikő, résztvevő, Zenta: „Fontosnak tartom a jótékonykodást, és nagyon örülök, hogy azáltal, hogy itt vagyok, segíthetek Olivérnek, illetve a kézműves munka se áll messze tőlem, szeretek horgolni, varrni stb. Így ez is érdekel, az álomháló-készítés is.” 

Pannon RTV/Gál Hermina

Nem először vesz részt az Olivért segítő jótékonysági akcióban Vijatov András és fia, Mátyás. A kézműves foglalkozásokat pedig kifejezetten szeretik.

Vijatov András, résztvevő, Zenta: „A kézügyesség, a közösségben való részvétel, az agy fejlődik ez által, tehát ez az, ami a mi szülői feladatunk, hogy figyeljük a gyereket és, lökdössük őket abba az irányba, amelyik szimpatikus, például Mátyásnak ez volt az, azt mondta, nincs esély, hogy ne jöjjünk.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A kézműves műhelymunka becsületkasszájába összegyűlt részvételi díjak összegét Pál Gajódi Olivér megsegítésére fordítják.

Polyák Léna, szervező, Zenta: „Ha módunkban áll, akkor segítsünk a másikon. Van erre egy nagyon jó közmondás, ha élhetek ezzel, mert hirtelen ez jutott eszembe, ami azt mondja: ha többed van, mint amennyire szükséged van, akkor inkább egy hosszabb asztalt készíts, ne pedig egy magasabb falat építs. Tehát itt ez lenne a lényeg, ha már tudunk, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal, legyen ez egy példa a gyerekeknek. Talán ezt a mindennapi életben is utána alkalmazhatják, ha lehetőségük van, akkor segítsenek.”

A tízhónapos Pál Gajódi Olivér élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerincizom atrófia ellen. Az egyetlen esélyt a gyógyulására egy különleges orvosság jelenti, amely mintegy kétmillió euróba kerül.

Pál Gajódi Olivér
álomháló
szövögető
foglalkozás
Zenta
jótékony
bajmoki
adomány
gyógykezelés
támogat
Zentrópia

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.