Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Álomháló-szövögető foglalkozást tartottak Zentán Olivér megsegítésére

2020-10-24
21:00
2020-10-24
21:43
Forrás
Pannon RTV
Az adományokkal Pál Gajódi Olivér gyógykezelését támogatták a résztvevők.
Pannon RTV/Gál Hermina

Karikába hálót szövögettek szombaton délután a gyerekek és a felnőttek is, mintegy tízen a zentai Zentrópia helységében. Az észak-amerikai indiánok hagyományából származó álomcsapda célja egyébként, hogy kiszűrje a rossz álmokat, és a jóknak engedjen utat. Ezzel a jelképes gondolattal szervezték meg Pál Gajódi Olivér megsegítésére a műhelyfoglalkozást.

Sőreg Enikő, résztvevő, Zenta: „Fontosnak tartom a jótékonykodást, és nagyon örülök, hogy azáltal, hogy itt vagyok, segíthetek Olivérnek, illetve a kézműves munka se áll messze tőlem, szeretek horgolni, varrni stb. Így ez is érdekel, az álomháló-készítés is.” 

Pannon RTV/Gál Hermina

Nem először vesz részt az Olivért segítő jótékonysági akcióban Vijatov András és fia, Mátyás. A kézműves foglalkozásokat pedig kifejezetten szeretik.

Vijatov András, résztvevő, Zenta: „A kézügyesség, a közösségben való részvétel, az agy fejlődik ez által, tehát ez az, ami a mi szülői feladatunk, hogy figyeljük a gyereket és, lökdössük őket abba az irányba, amelyik szimpatikus, például Mátyásnak ez volt az, azt mondta, nincs esély, hogy ne jöjjünk.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A kézműves műhelymunka becsületkasszájába összegyűlt részvételi díjak összegét Pál Gajódi Olivér megsegítésére fordítják.

Polyák Léna, szervező, Zenta: „Ha módunkban áll, akkor segítsünk a másikon. Van erre egy nagyon jó közmondás, ha élhetek ezzel, mert hirtelen ez jutott eszembe, ami azt mondja: ha többed van, mint amennyire szükséged van, akkor inkább egy hosszabb asztalt készíts, ne pedig egy magasabb falat építs. Tehát itt ez lenne a lényeg, ha már tudunk, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal, legyen ez egy példa a gyerekeknek. Talán ezt a mindennapi életben is utána alkalmazhatják, ha lehetőségük van, akkor segítsenek.”

A tízhónapos Pál Gajódi Olivér élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerincizom atrófia ellen. Az egyetlen esélyt a gyógyulására egy különleges orvosság jelenti, amely mintegy kétmillió euróba kerül.

Pál Gajódi Olivér
álomháló
szövögető
foglalkozás
Zenta
jótékony
bajmoki
adomány
gyógykezelés
támogat
Zentrópia

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.