Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Álomháló-szövögető foglalkozást tartottak Zentán Olivér megsegítésére

2020-10-24
21:00
2020-10-24
21:43
Forrás
Pannon RTV
Az adományokkal Pál Gajódi Olivér gyógykezelését támogatták a résztvevők.

Karikába hálót szövögettek szombaton délután a gyerekek és a felnőttek is, mintegy tízen a zentai Zentrópia helységében. Az észak-amerikai indiánok hagyományából származó álomcsapda célja egyébként, hogy kiszűrje a rossz álmokat, és a jóknak engedjen utat. Ezzel a jelképes gondolattal szervezték meg Pál Gajódi Olivér megsegítésére a műhelyfoglalkozást.

Sőreg Enikő, résztvevő, Zenta: „Fontosnak tartom a jótékonykodást, és nagyon örülök, hogy azáltal, hogy itt vagyok, segíthetek Olivérnek, illetve a kézműves munka se áll messze tőlem, szeretek horgolni, varrni stb. Így ez is érdekel, az álomháló-készítés is.” 

Nem először vesz részt az Olivért segítő jótékonysági akcióban Vijatov András és fia, Mátyás. A kézműves foglalkozásokat pedig kifejezetten szeretik.

Vijatov András, résztvevő, Zenta: „A kézügyesség, a közösségben való részvétel, az agy fejlődik ez által, tehát ez az, ami a mi szülői feladatunk, hogy figyeljük a gyereket és, lökdössük őket abba az irányba, amelyik szimpatikus, például Mátyásnak ez volt az, azt mondta, nincs esély, hogy ne jöjjünk.”

A kézműves műhelymunka becsületkasszájába összegyűlt részvételi díjak összegét Pál Gajódi Olivér megsegítésére fordítják.

Polyák Léna, szervező, Zenta: „Ha módunkban áll, akkor segítsünk a másikon. Van erre egy nagyon jó közmondás, ha élhetek ezzel, mert hirtelen ez jutott eszembe, ami azt mondja: ha többed van, mint amennyire szükséged van, akkor inkább egy hosszabb asztalt készíts, ne pedig egy magasabb falat építs. Tehát itt ez lenne a lényeg, ha már tudunk, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal, legyen ez egy példa a gyerekeknek. Talán ezt a mindennapi életben is utána alkalmazhatják, ha lehetőségük van, akkor segítsenek.”

A tízhónapos Pál Gajódi Olivér élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerincizom atrófia ellen. Az egyetlen esélyt a gyógyulására egy különleges orvosság jelenti, amely mintegy kétmillió euróba kerül.

Pál Gajódi Olivér
álomháló
szövögető
foglalkozás
Zenta
jótékony
bajmoki
adomány
gyógykezelés
támogat
Zentrópia

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.