Ugrás a tartalomra

Álomháló-szövögető foglalkozást tartottak Zentán Olivér megsegítésére

2020.10.24
21:00
2020.10.24
21:43
Forrás
Pannon RTV
Az adományokkal Pál Gajódi Olivér gyógykezelését támogatták a résztvevők.

Karikába hálót szövögettek szombaton délután a gyerekek és a felnőttek is, mintegy tízen a zentai Zentrópia helységében. Az észak-amerikai indiánok hagyományából származó álomcsapda célja egyébként, hogy kiszűrje a rossz álmokat, és a jóknak engedjen utat. Ezzel a jelképes gondolattal szervezték meg Pál Gajódi Olivér megsegítésére a műhelyfoglalkozást.

Sőreg Enikő, résztvevő, Zenta: „Fontosnak tartom a jótékonykodást, és nagyon örülök, hogy azáltal, hogy itt vagyok, segíthetek Olivérnek, illetve a kézműves munka se áll messze tőlem, szeretek horgolni, varrni stb. Így ez is érdekel, az álomháló-készítés is.” 

Nem először vesz részt az Olivért segítő jótékonysági akcióban Vijatov András és fia, Mátyás. A kézműves foglalkozásokat pedig kifejezetten szeretik.

Vijatov András, résztvevő, Zenta: „A kézügyesség, a közösségben való részvétel, az agy fejlődik ez által, tehát ez az, ami a mi szülői feladatunk, hogy figyeljük a gyereket és, lökdössük őket abba az irányba, amelyik szimpatikus, például Mátyásnak ez volt az, azt mondta, nincs esély, hogy ne jöjjünk.”

A kézműves műhelymunka becsületkasszájába összegyűlt részvételi díjak összegét Pál Gajódi Olivér megsegítésére fordítják.

Polyák Léna, szervező, Zenta: „Ha módunkban áll, akkor segítsünk a másikon. Van erre egy nagyon jó közmondás, ha élhetek ezzel, mert hirtelen ez jutott eszembe, ami azt mondja: ha többed van, mint amennyire szükséged van, akkor inkább egy hosszabb asztalt készíts, ne pedig egy magasabb falat építs. Tehát itt ez lenne a lényeg, ha már tudunk, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal, legyen ez egy példa a gyerekeknek. Talán ezt a mindennapi életben is utána alkalmazhatják, ha lehetőségük van, akkor segítsenek.”

A tízhónapos Pál Gajódi Olivér élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerincizom atrófia ellen. Az egyetlen esélyt a gyógyulására egy különleges orvosság jelenti, amely mintegy kétmillió euróba kerül.

Pál Gajódi Olivér
álomháló
szövögető
foglalkozás
Zenta
jótékony
bajmoki
adomány
gyógykezelés
támogat
Zentrópia

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.