Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Amilyen fontos volt 1848-ban, ugyanolyan fontos 2022-ben is nemzetben gondolkodni”

2022.03.12
21:44
2022.03.13
17:19
Forrás
Pannon RTV
Megemlékeztek Zentán is a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról. A felsővárosi köztemetőben katonadalokkal és verssel tisztelegtek az 1848/49-es esemény áldozatai és hősei előtt.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai megemlékezésen Szabó Péter Paks polgármestere ünnepi beszédében az egység és az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. „Nagyon remélem, hogy most is egy olyan kormány fog alakulni, amely figyelembe veszi a határon túli magyaroknak az érdekeit, ugyanúgy kiáll a nemzetegységért, a nemzeti érdekeinkért, a Kárpát- medencében élő magyarság érdekeiért. Nagyon remélem, hogy április 3-án is sikerül egy olyan döntést hozni, mint sikerült 1848 áprilisában.”

Az emlékezés virágait helyezte el Süli János magyar tárca nélküli miniszter is. Süli János, tárca nélküli miniszter, Magyarország: „A mai közös ünneplés is arról győz meg bennünket, hogy ez az 1100 éves történelmünk az feljogosít bennünket arra, hogy a következő időszakban is együtt gondolkodva, nem mások ellen irányulva haladjunk ezen az úton.”

174 évvel ezelőtt nemzet született az 1848/49-es forradalommal - mondta el Hajnal Jenő, az MNT elnöke. „Ez a nemzet Trianon után széthullott darabjaira és 12 évvel ezelőtt egy olyan kormány került Magyarország élére, amely ezt a nemzetet újra egyesíteni tudta, újra nemzet született.”

Amilyen fontos volt 1848-ban, ma 2022-ben ugyanolyan fontos nemzetben gondolkodni - tette hozzá a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

1848/49
szabadságharc
megemlékezés
Szabó Péter
Süli János
Hajnal Jenő
Zenta

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.