Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Amilyen fontos volt 1848-ban, ugyanolyan fontos 2022-ben is nemzetben gondolkodni”

2022.03.12
21:44
2022.03.13
17:19
Forrás
Pannon RTV
Megemlékeztek Zentán is a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról. A felsővárosi köztemetőben katonadalokkal és verssel tisztelegtek az 1848/49-es esemény áldozatai és hősei előtt.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai megemlékezésen Szabó Péter Paks polgármestere ünnepi beszédében az egység és az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. „Nagyon remélem, hogy most is egy olyan kormány fog alakulni, amely figyelembe veszi a határon túli magyaroknak az érdekeit, ugyanúgy kiáll a nemzetegységért, a nemzeti érdekeinkért, a Kárpát- medencében élő magyarság érdekeiért. Nagyon remélem, hogy április 3-án is sikerül egy olyan döntést hozni, mint sikerült 1848 áprilisában.”

Az emlékezés virágait helyezte el Süli János magyar tárca nélküli miniszter is. Süli János, tárca nélküli miniszter, Magyarország: „A mai közös ünneplés is arról győz meg bennünket, hogy ez az 1100 éves történelmünk az feljogosít bennünket arra, hogy a következő időszakban is együtt gondolkodva, nem mások ellen irányulva haladjunk ezen az úton.”

174 évvel ezelőtt nemzet született az 1848/49-es forradalommal - mondta el Hajnal Jenő, az MNT elnöke. „Ez a nemzet Trianon után széthullott darabjaira és 12 évvel ezelőtt egy olyan kormány került Magyarország élére, amely ezt a nemzetet újra egyesíteni tudta, újra nemzet született.”

Amilyen fontos volt 1848-ban, ma 2022-ben ugyanolyan fontos nemzetben gondolkodni - tette hozzá a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

1848/49
szabadságharc
megemlékezés
Szabó Péter
Süli János
Hajnal Jenő
Zenta

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.