Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Angel Dreams Expo Szabadkán

2020.10.10
20:01
2021.07.20
10:46
Forrás
Pannon RTV
Tíz kiállító részvételével és a járványügyi védőintézkedések szigorú betartásával szervezték meg a harmadik Angel Dreams baba-mama expót, a szabadkai Anahitas egyesület helyiségeiben.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Fejlesztőhinták, gyermekruhák, fényképezkedés, emléktárgyak, kismama- és babatorna várta a látogatókat.

Az idei Angel Dreams Expo rendezvénynek jótékonysági jellege is volt, ugyanis sütemények vagy limonádé vásárlásával a bajmoki Pál Gajódi Olivér gyógyulását segíthették.

Borbély Melinda is azért jött el kislányával, hogy miközben szétnéz és új tapasztalatokat szerez, jótékonykodik is.

Borbély Melinda, Szabadka: „Láttuk, hogy van a kis Olivérnek ilyen gyűjtés, úgyhogy jöttünk segíteni, ahol tudunk. Veszünk limonádét, fényképezkedünk, körbenézünk, játszunk és akkor megyünk haza.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Anyatejet, babahajat, tejfogat, köldökzsinórt őrző ékszereket állított ki kolléganőnk, Molnár Lajkó Anett. Barátnőjével, Vígi Zsoldos Zsaklinával együtt olyan személyes emlékeket őrző tárgyakat készítenek, amelyek örökké tartanak, összekötnek, óvnak és amelyekre rápillantva tudjuk, szülők vagyunk, tartozunk valahova, boldogok vagyunk - mondták ők.

Tüskei Emília Kishegyesről érkezett, a Mili Ringatója képviseletében. Öt éve készítenek különleges babaringató hintákat.

Tüskei Emília, Mili Ringatója, Kishegyes: „Rugójuk van, aminek segítségével a baba tudja magát rugóztatni, valamint oldalra, előre-hátra, jobbra-balra, fel-le, minden irányban tud a hinta mozogni. Egy ponton függesztett, ami szintén egyedülállóvá teszi, és újszülött kortól egészen három éves korig használható.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Enyhíti a hasfájást és a fogzásos korszakot is segíti. Koraszülötteknek is ajánlott, mert felveszi a baba formáját és az anyaméhet imitálja, kellemes időtöltést okozva a babának.

Kunyi Farkas Klaudia szervező, az Anahitas egyesület elnöke kiemelte, babaruhákat is vásárolhattak az érdeklődők, fényképezkedhettek, baba- és kismamatornán is részt vehettek.

Kunyi Farkas Klaudia, elnök, Anahitas – a Nők és a Kismamák Gondozója Egyesület: „Próbáltunk arra összpontosítani, hogy a kismamáknak, a várandós, és a már megszült anyukáknak tudjunk információt adni, tanácsokat, és ajándékokkal ellátni őket.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az adománygyűjtés külön kiemelt része volt az idei programnak.

Angel Dreams
Szabadka
Anahitas
baba
mama
expó

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
18:00, Frissítve: 19:57

Egyre drágább a hús is

Egyre többet kell fizetniük a szerbiai fogyasztóknak a friss húsért. A drágulás elsősorban a marha-, a sertés- és a birkahúst érinti. A szakemberek ezt a takarmány világpiaci árának emelkedésével magyarázzák.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.