Ugrás a tartalomra
Pannon RTV - illusztráció

Antić: A hőerőművek nem szennyezik a levegőt

2020-01-22
11:04
Forrás
Prva, 021.rs
Nem járultak hozzá a légszennyezéshez a hőerőművek Szerbiában, azok ugyanis a beépített elektroszűrők miatt nem bocsájtanak ki port - jelentette ki Aleksandar Antić szerb energetikai miniszter.

Antić a Prva televíziónak nyilatkozva beszélt arról, hogy 475 millió eurót fordítottak a modern berendezésekre, amelyek megakadályozzák a légszennyezést a hőerőművekben. Az erőművek károsanyag-kibocsájtását további anyagi támogatással kívánják csökkenteni. Antić szerint egyébként a háztartásokból származik a legtöbb légszennyezés, ezért segíteni kell a polgároknak abban, hogy rácsatlakozzanak a földgáz-hálózatra, sőt népszerűsíteni kell a távhőszolgáltatást is.

Aleksandar Antić
hőerőmű
légszennyezés

Most

08:27

WHO: Dél-Amerika az új gócpont

Meghaladta a 6 millió 267 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma a világban. A halálos áldozatok száma több mint 373 ezer, 2,8 millióan pedig már legyőzték a kórt.
07:52, Frissítve: 08:02

Ma van pünkösdhétfő

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.