Ugrás a tartalomra
Pixabay

Antitest gyorstesztet vezetnének be Szerbiában

2020-05-25
13:08
2020-05-25
13:20
Forrás
Szerbiai RTV
Koronavírus-antitestek jelenlétét kimutató gyorstesztet vezetnének be Szerbiában - jelentette be a kormányfő, Ana Brnabić.

Ezzel a teszttel meghatározható lenne, hogy valaki átesett-e már a koronavírus-fertőzésen vagy sem. Várhatóan 1000-1200 dinárba kerül majd, a végleges ár még nem ismert. A jelenleg is folyó széles körű tesztelés, amely a lakosság nyájimmunitásának felmérésére irányul, semmibe sem kerül azoknak, akiket felkérnek rá. Ez 7 ezer háztartást érint. Egyébként pedig nap mint nap tesztelik azokat, akiknek tüneteik vannak, munkaközösségben dolgoznak vagy fertőzött személyekkel voltak kapcsolatban - tette hozzá a miniszterelnök.

koronavírus
koronavírus-járvány
Szerbia

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.