Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Anyagi támogatás a törökbecsei gyerekeknek

2020.12.19
16:02
Forrás
Pannon RTV
Tizenhat magyar elsős kisdiák kapta meg Törökbecsén a Rákóczi Szövetség egyszeri ösztöndíját. A 10 ezer forintos támogatást tíz helyi és hat beodrai gyerek vehette át.
Pannon RTV

Az anyagi támogatás kiosztására a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában került sor. Nagy Cigura Mónika a Rákóczi Szövetség képviseletében kiemelte, különféle programok által a Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács minél több szülőt szólít fel arra, hogy gyermeküket magyar nyelvű iskolába írassák. A törökbecsei, valamint a beodrai elsősök a pénz mellé a Szövetség helyi szervezete, valamint a törökbecsei Teleház Polgárok Egyesületének jóvoltából karácsonyi ajándékcsomagot is kaptak.

Törökbecse
Rákóczi Szövetség
támogatások

Most

07:34, Frissítve: 07:45

Ismét fellángolt a halászati vita London és Párizs között

Újból fellángolt a hónapok óta parázsló halászati vita Nagy-Britannia és Franciaország között, miután mindkét kormány szankciókat és ellenszankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vitás kérdésekben néhány napon belül nem születik egyezség.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.