Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Anyák napi szentmise és keresztszentelő a kelebiai templomban

2021.05.02
15:11
Forrás
Pannon RTV
A kereszt a plébánia előtt áll, fából készült, éjszakára díszkivilágítás teszi láthatóvá. Teljesen megtelt a templom, a közös bevonulás után alkalmi dallamok tették igazán ünnepivé a misét.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Ünneplőbe öltözött gyerekek, édesanyák, nagymamák várták felsorakozva, hogy bevonuljanak a templomba. Taskovity Noel is édesanyjával érkezett, mint mondta, gyakran segít anyukájának a ház körüli dolgokban.

„Például a takarításban, abban nagyon sokat szoktam segíteni neki, meg elmegyek a boltba, és akkor is, ha valamit ki kell vinni apának.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az anyuka, Taskovity Teodóra megerősítette, tényleg ilyen szorgalmas a fia. Jól is jön neki a segítség, pláne manapság, amikor egy nőnek, anyának több szerepben is helyt kell állni.

„Kicsit sok mindenre összpontosítanak, szerintem nagyon nehéz, de sose volt könnyű. De úgy gondolom, itt a 21. században összeszokunk. Ők is besegítenek. Könnyebb, mert most már sok mindent ők is felfognak, úgyhogy jó kis csapatot alkotunk.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az ünnepi misén az édesanyák és a nagyobb gyerekek együtt énekeltek, a kicsik ölben ülve hallgatták az alkalmi dallamokat.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A kelebiai templomban egyúttal keresztszentelőt is tartottak.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A kereszt a plébánia és közösségi ház előtt áll. Felállításának szándéka, mint ahogy azt az atya elmondta, egyértelműen az, hogy hirdesse, a 21. században is élnek itt keresztények.

Paskó Csaba kelebiai plébános: „Voltak már a régi kereszténységben is a nagy processziók, nagy felvonulások, keresztállítások, amelyek jelzik azt, hogy itt keresztények élnek. A 21. században is élnek keresztények, idén is, itt is, most is vállaljuk a hitünket.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A fából készült kereszt Taskovity Ferencnek, a pasztorális tanács tagjának alkotása, akinek már több munkája díszíti a templomot. A munkából oroszlánrészt vállalt Szaniszló Attila is. A keresztbe lámpákat is beépítettek, így amint lemegy a nap, a világítás automatikusan felkapcsol.

Kelebia
szentmise
ünnep
anyák napja
kereszt

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.