Ugrás a tartalomra
felvételi
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Anyanyelvből írtak felvételit a szabadkai Kosztolányiban

2018-06-02
14:16
2018-06-02
17:23
Forrás
Pannon RTV
Anyanyelvből írtak felvételit a potenciális diákok a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. Vasárnap angol vagy német nyelvből vizsgázik az ötvenhárom jelentkező.

A felvételi vizsga előzetes eredményei június 6-án lesznek ismertek, 8-án lehet fellebbezni, a végleges eredmények pedig 9-én lesznek nyilvánosak. Sikertelen vizsga esetén még lesz idő más iskolába beiratkozni.

A tizenöt éves Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium sikerének kulcsa a diákközpontúság, a színvonalas oktatás, a kreativitásra való összpontosítás. Kovács Anita is ezért jelentkezett ide, és várta a tíz órakor kezdődő vizsgát. „Azért szeretnék ide bejutni, mert ez egy remek alapot ad az egyetemi továbbtanuláshoz.”

töltik az űrlapokat

A gimnázium tavaszi felvételi előkészítő óráira járt Birkás Norbert. A szaktanárok alaposan felkészítették őket, felhívva figyelmüket a buktatókra. Birkás Norbert, felvételiző, Királyhalom: „Nem kell ezen annyira izgulni, mert eddig sokan bejutottak már a Kosztolányiba. Szerintem menni fog.‘

előkészületek a felvételire

Minich Dobó Margit német nyelv- és irodalomtanár felügyelte a felvételit anyanyelvből. Vasárnap a választott idegennyelvű teszteket fogják kitölteni a diákok. Minich Dobó Margit, német nyelv- és irodalomtanár, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „A felvételi teszten típusfeladatok vannak, tehát vannak, ahol a, b, c közül kell kiválasztani a megfelelő választ. Van, ahol kapnak húsz különféle szót, és akkor egy szövegbe meg kell találni a helyüket, természetesen nyelvtanilag a korrekt formában beírni a szövegbe. A német felvételi teszten szokott lenni egy kisebb fogalmazás is.”

Kiosztják a feladatokat

Zárt borítékokban érkeztek már csütörtökön az oktatási minisztérium tesztkérdései. A felvételizők előtt bontották ki őket. Novák Attila, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Nem szoktak könnyű tesztek lenni, megjegyzem sajnos, de semmi gond, nem az a cél senkinek, hogy egy hibátlan tesztet írjon, tehát lényegében, ha ötven százalékát jól kitölti a tesztnek, az a belépő, akkor már letette a felvételi vizsgát. Tehát mind a két teszten, úgy anyanyelvi, mint idegennyelvből, mind a kettőn ötven-ötven százalékot kell, hogy elérjen minimum.

A gimnáziumban angol és német-angol vegyes osztályt nyitnak a következő tanévben, huszonnégy-huszonnégy fővel.

Szabadka
kosztolányi
gimnázium
felvételi

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.