Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ápolók, a mindennapok csendes hősei

2021.05.12
15:13
2021.05.12
17:06
Forrás
Pannon RTV
Ma van az ápolók nemzetközi napja. A járvány kitörése óta különösen nehéz dolguk van az egészségügyi dolgozóknak, sokan köszönetüket fejezik ki nekik.

1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki ápolónőképző iskolát alapított. Rá emlékezve tartják május 12-én a nemzetközi napot.

Miloš Vučević újvidéki polgármester az Instagram oldalán gratulált a nővéreknek, és "csendes mindennapi hősöknek" nevezte őket. A járvány kitörése óta különösen nehéz dolguk van az egészségügyi dolgozóknak.

Milana Mrkobrad újvidéki ápolónő beszélt a szerepükről.

„Az egészségügyi ápolók és technikusok mindig fontos szerepet töltenek be az egészségházban, de különösen a járvány ideje alatt. Az ápoló az első és az utolsó állomás minden páciens számára. Vele találkozik először és távozáskor is az egészségházban.”

ápoló
ápolónő
nemzetközi
világnap
Milana Mrkobrad
Újvidék

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű