Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ápolók, a mindennapok csendes hősei

2021.05.12
15:13
2021.05.12
17:06
Forrás
Pannon RTV
Ma van az ápolók nemzetközi napja. A járvány kitörése óta különösen nehéz dolguk van az egészségügyi dolgozóknak, sokan köszönetüket fejezik ki nekik.

1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki ápolónőképző iskolát alapított. Rá emlékezve tartják május 12-én a nemzetközi napot.

Miloš Vučević újvidéki polgármester az Instagram oldalán gratulált a nővéreknek, és "csendes mindennapi hősöknek" nevezte őket. A járvány kitörése óta különösen nehéz dolguk van az egészségügyi dolgozóknak.

Milana Mrkobrad újvidéki ápolónő beszélt a szerepükről.

„Az egészségügyi ápolók és technikusok mindig fontos szerepet töltenek be az egészségházban, de különösen a járvány ideje alatt. Az ápoló az első és az utolsó állomás minden páciens számára. Vele találkozik először és távozáskor is az egészségházban.”

ápoló
ápolónő
nemzetközi
világnap
Milana Mrkobrad
Újvidék

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.