Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Arany János-érmet kapott Kastori Rudolf

2022.05.21
17:50
2022.05.21
19:14
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági akadémikus Budapesten vette át az elismerést.

Arany János-érmet kapott Kastori Rudolf a Pannon régióban termesztett főbb szántóföldi növények kutatásáért, közéleti szerepléséért, a vajdasági magyar nyelvű tudományos és szakmai ismeretterjesztésben való aktív részvételéért.

Pannon RTV

Kastori Rudolf, akadémikus: „Véleményem szerint tudománnyal foglalkozni és kutatni, az egy nagy privilégium, különösen annak, aki ezt szereti, és aki ezt életcéljának tekinti.”

Kastori Rudolf
Arany János-érem

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.