Ugrás a tartalomra
pixabay/arcaion

Arzén a szabadkai vízben?

2020-08-11
13:34
Forrás
021.rs
Nem megfelelő a vezetékes víz minősége számos vajdasági községben.

Mikrobiológiai vagy fizikai-vegyi szempontból kifogásolható a víz egyebek mellett Szabadkán, Kishegyesen, Magyarkanizsán, Zentán, Adán, Csókán, Kúlán és Nagykikindán is. Szabadkán még arzént is kimutattak a vízben.

A Batut Közegészségügyi Intézet mérése szerint országos szinten messze Vajdaságban a legrosszabb a helyzet. Észak-Bácskában, valamint Észak- és Közép-Bánátban egyáltalán nincs kifogástalan vezetékes vízhálózat.

A teljes tartomány területén mindössze 10 hálózat felel meg minden követelménynek. Ezek Újvidék, Apatin, Hódság, Palánka, Ruma, Pancsova, Kovin, Mitrovica, Inđija és Ópáva. Óbecse tavaly még rajta volt a jó minőségű vízzel rendelkező községek listáján, idén azonban leesett róla.

víz
ivóvíz
arzén
Vajdaság
Szabadka

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.