Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Átadták az első Nemzeti Emlék-őr díjakat

2023.03.29
14:38
Forrás
MTI
Idén első alkalommal osztották ki a Nemzeti Emlék-őr díjakat.

A Nemzeti Örökség Intézete által alapított elismerést Boross Péter volt magyar miniszterelnöknek, valamint Rákay Philip kommunikációs és médiaszakembernek és feleségének, Wieber Orsolya írónak ítélték oda. Boross a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökeként végzett munkájáért, Rákay és felesége pedig a Petőfi család sírja felújításának támogatásáért vehették át az elismeréseket.

Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója kiemelte, küldetésük a magyar történelmi és kulturális örökség méltó megőrzése, továbbadása és a tiszteletteljes emlékezés lehetővé tétele.

Nemzeti Emlék-őr díj
Magyarország
Rákay Philip
Wieber Orsolya

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű