Ugrás a tartalomra

Átadták az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola napközijét

2023.03.06
13:55
2023.03.06
17:27
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén a Samu Mihály Általános Iskolában ma átadták rendeltetésének az iskola egyik felújított épületét, ahol ezentúl a napközi lesz. A felújítást a tartományi oktatási titkárság és a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában át adták a rendeltetésének az iskola egyik felújított épületét, ahol ezentúl a napközi lesz. Az ide járó gyerekek is kíváncsian várták, milyen lesz az új termük.

Farkas Botond, elsős diák, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „Szeretek napközibe járni, mert találkozok a barátaimmal, együtt megcsináljuk a házit, meg ebédelünk.”

A napközibe elsősök és másodikosok járnak.

Hányi Karina, elsős diák, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „Nekem nagyon tetszik, mindig megcsináljuk a házi feladatot, meg aztán kapunk gyakorlást is.”

Összesen 27 tanuló veszi igénybe a napközi szolgáltatásait, ahol ingyen ebédet is kapnak az önkormányzatnak köszönhetően.

Tufegdžić Mónika, igazgató, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „Azért szerettük volna ezt az épületet felújítani, mert ez egy olyan helynek bizonyult, ahol a gyerekek egy egészséges és szép környezetben tudják a napjuk egy részét eltölteni.”

Tavaly az iskola több alkalommal is nyert a tartományi oktatási titkárság pályázatain. Ennek az épületnek a felújítása 600 ezer dinárba került, ebből 250 ezret a tartományi kormány biztosított.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Ez a beruházás az előzőekhez képest anyagiakban lehet, hogy nem is olyan nagy mértékű, viszont egy nagyon fontos dologról van szó, hiszen mind több szükség van arra, hogy a szülők a gyerekeiket tovább hagyhassák az iskolában, így feltételeket kell biztosítani ahhoz, hogy a gyerekek kellő tantermekben tudjanak időt tölteni, és ehhez a napközi elengedhetetlen feltétel.”

A Magyar Nemzeti Tanács 350 ezer dinárral járult hozzá a napközi felújításához.

Rigó Pál Zsófia, alelnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A mai alkalmat szeretnénk megragadni arra, hogy az óbecsei szülők figyelmét erre fókuszáljuk, mert adott esetben egy-egy gyereken múlik egy-egy tagozat megnyitása, és ennek a függvénye egy-egy pedagógusnak a munkahelye, és adott esetben akár egy intézménynek a működése is.”

A tartományi oktatási titkárságnak jelenleg is vannak nyitott pályázatai, és március folyamán újabbakat írnak ki.

Óbecse
Samu Mihály Általános Iskola
felújítás
Magyar Nemzeti Tanács
tartományi oktatási titkárság

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.