Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Átadták a felújított művelődési házat Magyarittabén

2020-06-11
11:08
2020-06-11
17:29
Forrás
Pannon RTV
A magyarittabéi művelődési ház épülete nagyon rossz állapotban volt. Négy év alatt, négy fázisban lett teljesen felújítva.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Legutóbb, anyaországi támogatásból, a fűtést cserélték ki. Az épületet be is bútorozták. A renoválásra szerbiai eszközöket is kapott a község.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Kerekes József, tanácselnök, Magyarittabé HK: „A falunak nagyon sokat jelent, mivel hogy régebben itt lettek szervezve lakodalmak meg minden, de hát most már kimúlt ez az időszak, de még mindig itt van a magyarittabéi téli találkozó, aminek már 39 éves múltja van. Itt van például a falunap, ami nagy látogatottságot hoz ide és minden megmozdulás, minden szervezett gyűlései, eseményei itt zajlanak le. Magyarittabén működik négy-öt civil szervezet mint a horgász egyesületek, mint az anyanyelv ápoló csoport, minden megmozdulás itt történik.”

Az átadón többek között rész Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Mitar Vučurević, Begaszentgyörgy polgármestere és Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Pásztor István az eseményen elmondta: „Ennek a művelődési háznak a felújítása, az a mintegy 300 000 euró, amit megpályáztak, megszereztek, belgrádi, európai uniós, anyaországi, MNT közvetítéses anyaországi támogatással, a Vajdasági Magyar Szövetség politikai támogatásának és érdekérvényesítésének köszönve, az nagyon impozáns és azt eredményezi, hogy felújult ez az épület, nemcsak a falak lettek szépek, hanem olyan modern körülmények teremtődtek meg a munkához, ami lehetővé teszi azt, hogy az elkövetkező időben elsősorban a tartalmakra lehessen összpontosítani, minél több gyereket, minél több felnőttet behíva ebbe a művelődési házba.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A magyarattibéi program résztvevői Kossuth Lajos szobrához is ellátogattak.

Magyarittabé
Pásztor István
Kerekes József

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.
08:43

Pártok közti párbeszéd kezdődik

A szerb köztársasági parlament égisze alatt, az Európai Parlament közvetítésével a pártok közötti párbeszéd ma Ivica Dačićtyal, a szerb parlament elnökének videokonferenciájával kezdődik.
07:50, Frissítve: 09:08

Ma kezdődik a Berlinale

koronavírus-járvány miatt közönség és sztárok nélkül kezdődik hétfőn a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért.
07:38

Megszigorítják az óvintézkedéseket Szlovákiában

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket - döntött vasárnap este az Igor Matović miniszterelnök vezette koalíciós kormány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.