Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Átadták a felújított oroszlámosi iskolát

2019-10-09
14:47
2019-10-09
19:34
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött az oroszlámosi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola teljes körű felújítása.

Az 1500 lelket számláló településen rendkívüli fontossággal bír az oktatási intézmény. A beruházás értéke 51 millió dinár. A mai átadón további fejlesztéseket is bejelentettek az észak-bánáti településen.

Az oroszlámosi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolába jelenleg 128 diák jár. A teljesen felújított épületet a pedagógusok és a gyerekek is nagy örömmel fogadták.

Zorana Maluckov, tanuló, Jovan Jovanović Zmaj Á.I., Oroszlámos: „Minden rossz állapotban volt, most minden sokkal szebb, mint előtte volt.”

Az iskola külső homlokzata műemlékvédelem alatt áll. A munkálatok során sikerült megőrizni az iskola régi arculatát.

Svetlana Tamaši Jevtić, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Á.I., Oroszlámos: „Ez a legrégebbi iskola a környéken, pontosan 105 éves, és nagyon fontos volt felújítani, hogy ezek a gyerekek még jobb feltételek mellett tanulhassanak.”

Az iskola felújítási munkálatai április elején kezdődtek és október elsején fejeződtek be. A beruházás összértéke 51 millió dinár volt, amelynek teljes összegét a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság biztosította.

Orosz Urbán Csilla, alpolgármester, Törökkanizsa: „A felújítás magába foglalta a nyílászárók cseréjét, a belső padlózat cseréjét, a teljes vakolást és a világítás cseréjét is. Ezen felül a vízvezetékek és a vizes blokkok felújítása is megtörtént, amely megfelel a mai kor elvárásainak minden tekintetben.”

A törökkanizsai önkormányzat mindig nagy figyelmet fordít a kisebb közösségekre is – hangzott el az eseményen.

Újhelyi Nándor, elnök, Törökkanizsa KKT: „Öt települést ölel fel ez az iskola, és ezért is nagyon fontos. Azonban olyan értelemben is fontos az iskola és a beruházás is, hiszen egy vidéki, egy falusi közegről van szó és az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy ne csak Törökkanizsán, hanem minden egyes településen tudjunk fejleszteni, beruházni.”

Az iskola felújításával nem fejeződtek be a beruházások Oroszlámoson. A faluban a közeljövőben 63 millió dinár értékben felújítják a teljes vízvezeték-hálózatot.

Oroszlámos
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Svetlana Tamaši Jevtić
Orosz Urbán Csilla
Újhelyi Nándor

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.