Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Átadták Magyarkanizsa elismeréseit

2022.10.20
16:11
2022.10.20
17:10
Forrás
Pannon RTV
Átadták Magyarkanizsa elismeréseit a községnapi rendezvénysorozat részeként. Öt köszönőoklevél mellett a Juventus Pro Urbe Érdemérmet és a Pro Urbe Érdemérmet is átadták.

A díszülésen ismertették a megvalósult beruházásokat és fejlesztéseket. Egy rövid kisfilm keretében bemutatták mindazt, amit a községi településeken sikerült megvalósítani.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én úgy gondolom, hogy a községnapi rendezvényeknek az egyik mutatója ugyebár a díjakon keresztül, az elért eredményeken keresztül, a jövőbeli terveinken keresztül az az, és a mondanivalója is az, hogy hosszú távon tervezünk, hogy hosszú távon igyekszünk elképzelni a jövőnket itt, Magyarkanizsa község területén, mind a 13 településen.”

A Juventus Pro Urbe Érdeméremben az idei évben a horgosi Sós Nóra művelődésszervező részesült.

„Jó időbeosztással, előre tervezéssel, jó emberekkel az ember sok mindenre képes, ezt vallom, és valóban a mindennapjaimat is ezt teszik ki, hogy kapcsolatba lépek több emberrel, pontosan betartva a szabályokat, időkereteket és így tud az ember hatékonyan előre dolgozni, előre tervezni.”

A legrangosabb elismerést, a Pro Urbe Érdemérmet a magyarkanizsai dr. Bús Mária nyugalmazott általános orvos vehette át. A méltatásában elhangzott, hogy fáradhatatlanul, pontosan és igényesen, példát mutatva látta el feladatait a közel 40 év alatt, amíg orvosként dolgozott.

„Én nagyon boldog vagyok, hogy sikerült itt, a lakhelyemen, ahova születtem, leélni az eddigi életemet, és hogy itt is dolgoztam a községben végig, nekem minden nap öröm volt és mindennap örömmel mentem dolgozni.”

Köszönő oklevélben részesült dr. Goran Lazić tüdőszakorvos, Raffai Mária nyugdíjas vállalkozó, Tillinkó Zsuzsanna százszoros véradó, Szél János művelődésszervező nyugdíjas, valamint Gordos Péter önkéntes tűzoltó.

Magyarkanizsa
Pro Urbe-díj
díszülés
Fejsztámer Róbert
Bús Mária
Sós Nóra

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.