Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Átadták rendeltetésének az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karának új épületszárnyát

2022.10.03
20:54
Forrás
Pannon RTV
Igor Mirović azt mondta: jó látni azt, hogy a közös munka eredményes lett. Szerinte az új épületszárny jobb körülményeket tud biztosítani a diákoknak a tanuláshoz és a tudományos munka elvégzéséhez, ez pedig a tartomány céljai közé tartozik.

Átadták rendeltetésének az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karának új épületszárnyát. A mintegy 2700 négyzetméter alapterületű objektumot 2020-ban kezdték el kiépíteni. A tartomány 143 millió dinárt, az Orvostudományi Kar 190 millió dinárt fordított a munkálatokra. Az új épületszárnyban egyebek mellett laboratóriumok, szakkabinetek és amfiteátrumok is helyet kaptak, továbbá két garázst is kialakítottak. Az újvidéki Orvostudományi Karon jelenleg több, mint 5000 egyetemista tanul és több mint 600 egyetemi tanár dolgozik. A közeljövőben egy egyetemi campust is terveznek kialakítani közel az épülethez – hangzott el az ünnepélyes megnyitón. Az új épületszárnyat mások mellett Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke is megtekintette.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Az egészségügy folyamatos befektetést igényel az emberekbe és önökbe, tanárokba, akiknek át kell adniuk a tudásukat a hallgatóknak, továbbá az egyetemistákba, mindenki motivációja és felkészültsége érdekében. Tehát, hogy a következő években közösen a lehető legjobban tudjuk fejleszteni ezt a fontos, a következő nemzedékek szempontjából meghatározó területet. Meggyőződésem, hogy ez mindig is a prioritása lesz a tartománynak, az államnak, mindannyiunknak, az egész társadalomnak, hiszen a társadalom fennmaradását csak így tudjuk előtérbe helyezni.”

Igor Mirović
Újvidéki Egyetem
Orvostudományi Kar

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.