Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Áttöltik az ammóniát a kisiklott vagonokból Pirotnál

2023.01.08
13:16
Forrás
Tanjug
Megkezdték ma annak a ciszternának a kiürítését, amelyet az a tehervonat szállított, amely még tavaly december 25-én siklott ki Pirot közelében.

A felborult ciszternákban ammóniát szállítottak, amely kiszivárgott, több mint 50-en mérgezéses tünetekkel egészségügyi ellátásra szorultak. Pirot város területén azóta, tehát már két hete, rendkívüli helyzet van érvényben. 4 ciszternából kell eltávolítani az ammóniát, most még csak az egyikből kezdték meg a gáz áttöltését egy kamion ciszternájába. Amint a következő néhány napon eltávolítják az ammóniát a fennmaradt 3 tartályból is, feloldhatják a rendkívüli helyzetet Pirot város területén.

ammóniaszivárgás
ammónia
Pirot

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű