Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Attraktív szakok Magyarkanizsán

2021.04.07
22:42
2021.04.08
10:30
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont a következő iskolaévben is várja a diákokat. Három- és négyéves szakokra iratkozhatnak az érdeklődők a sikeres kisérettségi vizsga után.

Az ott kapott magas színvonalú oktatásnak köszönhetően az iskola befejeztével a tanulók könnyebben tudják magukat feltalálni az életben.

Pannon RTV

Az iskolában olyan gyerekek jelentkezését várják, akik a mezőgazdaságban és a gépészetben látják a jövőt.

Sas Mónika az autószerelő és a hűtés-fűtés hálózati szakon tanít. A három év alatt a gyerekek olyan szaktudást tudnak elsajátítani, ami lehetővé teszi az érettségi után a munkavállalást, valamint a továbbtanulásnál is komoly alapokkal szolgál. Az iskola tanulói nem csak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is megállják a helyüket a magas színvonalú oktatásnak köszönhetően. A négyéves számítógépes szerkesztő és gépésztechnikai szak egyre vonzóbb a gyerekek körében. 

Pannon RTV

Az iskolaközpont másik fő profilja a mezőgazdaság. A négyéves mezőgazdasági technikus szakon minden évben új tematikával ismerkednek meg a gyerekek. Az első évben az alapokat sajátítják el, a másodikban a növénytermesztéssel és zöldségtermesztéssel ismerkednek, harmadik osztályban a gyümölcsészetbe és a szőlészetbe nyerhetnek betekintést, míg végzősként az állattenyésztés alapjait tanulják, illetve ez alatt az idő alatt teljes képet kapnak az organikus termesztésről. 

Pannon RTV

A tanulók a szakmai gyakorlataikat a tangazdaságban töltik, ahol modern erőgépeken és kapcsolható eszközökön tanulhatják meg a szakma csínját-bínját. Az érdeklődők az intézmény weboldalán kaphatnak bővebb információt a magyarkanizsai a mezőgazdasági iskolával kapcsolatban.

Magyarkanizsa
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
szak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!