Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Augusztus 19-én Szent István-napi bográcsos főzőverseny Törökbecsén

2022.08.09
07:14
2022.08.09
07:29
Forrás
Pannon RTV
A tizennyolcadik alkalommal sorra kerülő eseményt a harminc éve sikerrel működő helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület szervezi.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A 2003-tól szervezett egyik legkiemelkedőbb rendezvényét az egyesület székházának udvarában tartják, ahova délután három órától várják az ünnepelni vágyókat. A szervezők idén is gazdag programmal készülnek, így nem marad el a versenyjellegű bográcsos főzőverseny, a kicsiknek szervezett játszóház, a különféle ügyességi, gyorsasági, amelynek végén a legjobb kukták, valamint a legügyesebb kicsik jutalomban is részesülnek.

Este hét órakor alkalmi műsor keretében kenyérszentelés lesz, amit az egyesület táncosai tesznek színesebbé. Ezt követően a győzteseket is kihirdetik, akik a bográcsos étkek mellett, a nagymamáink receptje alapján főzött szilvás gombóc készítésében is összemérhetik konyhai tudásukat.

A benevezési díj csapatonként 2000 dinár, ami magába foglalja az asztalt, padot valamint az étel elkészítéséhez szükséges tűzifát.

A főzőversenyre a 069-185-85-03-as, míg a szilvásgombóc készítésének megmérettetésére az érdeklődők a 060-15-11-344-es telefonszámon jelentkezhetnek.

A Törökbecsén szervezett Szent István-napi bográcsos főzőversenyen a talpalávalót a péterrévei Karaván együttes biztosítja.

Szent István-nap
bográcsos
főzőverseny
Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.