Ugrás a tartalomra
Pixabay/knerri61

Augusztus végéig zárva maradhat az EU a szerbiaiak előtt

2020.07.29
14:02
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió tagországainak nagykövetei úgy döntöttek, hogy nem helyezik vissza Szerbiát arra a listára, amelyen a jó, vagy hasonló járványügyi helyzettel rendelkező országok szerepelnek.

Csak az említett listán szereplő országok állampolgárai utazhatnak be az unióba.

Az új listán nincsenek új országok, és egy nyugat-balkáni ország sem szerepel rajta.

A nagykövetek döntését a tagországoknak is meg kell erősíteniük, majd utána az Európai Unió Tanácsának kell elfogadnia augusztus elsején.

A Tanjug úgy tudja, az EU-s nagykövetek augusztusban már nem fognak ülésezni, változás a listán csak akkor lesz, ha valamelyik országban drasztikusan megváltozik a járványügyi helyzet.

EU
Európai Unió
Szerbia
határ
határzár

Most

18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.