Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Autós jóakarók járják Szenttamást

2020.12.22
14:33
2020.12.22
17:48
Forrás
Pannon RTV
200 magyar gyermek otthonába visznek karácsonyi ajándékot.

200 magyar gyermek otthonába valamivel korábban érkezik a karácsony. A szeretetcsomagokat a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének tagjai juttatják el a legfiatalabbak otthonába.
Korán kezdődött a műszak Szabados Fodor Beátának. Már a kora reggeli órákban megtöltötte autója rakterét karácsonyi meglepetésekkel.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Hol a házakba bekopogtatva, hol az utcán sétáló gyermekeket megpillantva adta át az ajándékokat.

Lehocki Máté: „Kaptam gugikat, kaptam benne croissant, nyalókákat, cukorkákat, mézeskalácsot.” 

A megajándékozott gyermekek a csomag átvételét követően előszeretettel osztották meg tapasztalataikat a karácsonyról.

Gavlik Zsófia: „Tetszik a karácsonyfa. Ha kint vagyunk a városban, minden szépen világít. Amikor szoktunk menni a táncra, az autóban szoktunk sikítani, hogy szép minden.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A koronavírus-járvány hatással van az ünnepi időszakra is. Az emberek elmondása alapján, az ünneplés módja változott leginkább. Szerintük bensőségesebbé vált.

Labány György: „Családon belül, szűk körű jelen pillanatban. A vírus miatt az idei év az ilyen lesz.”

A gyermekek a csomagnak, a szülők a gyermekük boldogságának örültek.

Kiss Mónika: „Karácsonykor szeretnek kapni. Fontos, hogy megtanulják, hogy adni is kell.”

Az előző évekkel ellentétben, idén nemcsak a rászorulók, hátrányos helyzetben élő gyerekek vagy többgyermekes családok kapnak édességcsomagot, hanem minden egyes magyar nyelven tanuló óvodás és kisiskolás diák is.

Szabados Fodor Beáta, tag, Szenttamás KT: „Idén a vírushelyzetre való tekintettel nem mertük összehívni a gyerekeket egy helyre - hisz tudjuk az oktatás is online. Nem mertük kitenni őket annak, hogy véletlenül valaki megfertőződjön. Ez miatt úgy döntöttünk, hogy házról házra megyünk.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Eredetileg 150 csomag szétosztását tervezték a szervezők. Magánszemélyek és vállalatok felajánlásának köszönve ez a szám 200-ra növekedhetett. A csomag tartalma is színesebbé vált általuk. A községi tanács tagja hozzátette, fontos, hogy a közösség együtt készüljön karácsonyra, Jézus születésére.

Pannon RTV/Bognár Róbert
Szenttamás
ajándékozás
ajándék
karácsony
VMSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.