Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az '56-os eseményekre emlékeztek az MTTK-án

2019-10-22
14:59
2020-02-25
07:53
Forrás
Pannon RTV
Ma emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar diákjai. A műsorukban összefoglalták a forradalom eseményeit.

A hallgatók elmondták, az előadás fő üzenete az volt, hogy az emberek minden helyzetben álljanak ki magukért. Törtey Petra a kar elsőéves hallgatója fontosnak tartja, hogy megemlékezzenek az '56-os magyar szabadságharcról: „Igaz, hogy 63 éve történt, de viszont a fiatalok ahogy összefogtak, mégis elértek valamit. Azért mert a fiatalság az erőt, az energiát képviseli. Azért nagyon fontos azt megtanulnunk ebből, hogy mi is fiatalokként ki tudunk állni, és el tudunk érni bármit.”

A rendezvényen elhangzott, az '56-os forradalom a magyarság utolsó nagy forradalma, amikor megmutatta a világnak, mennyire fontos számára a szabadság, az emberi élet, a döntés joga.

Sós Nóra, munkatárs, MTTK, Szabadka: „A forradalomról és szabadságharcról emlékezünk, ami végül is megbukott, viszont mi úgy gondolom, hogy fel tudtunk állni és tovább tudtunk ezen lépni. Valójában számunkra ez a mondanivalója, hogy mindig van tovább és tovább.”

A szabadkai MTTK minden évben megemlékezik a jeles eseményről.

MTTK
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
1956-os magyar forradalom és szabadságharc

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.