Ugrás a tartalomra
szegénység
Illusztráció (Pixabay)

Az abszolút szegénységi küszöb havi 12 ezer dinár

2019-02-20
10:19
Forrás
021.rs
Szerbiában mintegy félmillió ember nem tudja kielégíteni egzisztenciális szükségleteit, mondta Zoran Pašalić köztársasági ombudsman a társadalmi igazságosság világnapján.

Az abszolút szegénységi küszöb havi 12 ezer dinár. Ez azt jelenti, hogy aki havonta 12 ezer dinárnál kevesebbet költ magára, szegénynek minősül. Ez a szerbiai lakosság 7 százalékára igaz. A szegénység leginkább a 18 évesnél fiatalabbakat veszélyezteti, mivel még mindig vannak gyerekek, akik nincsenek benne az oktatási rendszerben, nehéz fizikai munkát végeznek, vagy az utcán élnek - húzta alá Pašalić.

abszolút szegénységi küszöb
Zoran Pašalić

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.