Ugrás a tartalomra
szegénység
Illusztráció (Pixabay)

Az abszolút szegénységi küszöb havi 12 ezer dinár

2019-02-20
10:19
Forrás
021.rs
Szerbiában mintegy félmillió ember nem tudja kielégíteni egzisztenciális szükségleteit, mondta Zoran Pašalić köztársasági ombudsman a társadalmi igazságosság világnapján.

Az abszolút szegénységi küszöb havi 12 ezer dinár. Ez azt jelenti, hogy aki havonta 12 ezer dinárnál kevesebbet költ magára, szegénynek minősül. Ez a szerbiai lakosság 7 százalékára igaz. A szegénység leginkább a 18 évesnél fiatalabbakat veszélyezteti, mivel még mindig vannak gyerekek, akik nincsenek benne az oktatási rendszerben, nehéz fizikai munkát végeznek, vagy az utcán élnek - húzta alá Pašalić.

abszolút szegénységi küszöb
Zoran Pašalić

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.