Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az Ady-ösztöndíj segít a vajdasági tanulóknak

2020-05-25
11:51
2020-05-25
16:16
Forrás
Pannon RTV
100 ezer forintos támogatásban részesült 38 szociálisan hátrányos helyzetű vajdasági diák az Ady Endre-ösztöndíjpályázatnak köszönhetően.

A felhívásra Vajdaság egész területéről érkeztek pályázatok, összesen 27 oktatási intézményből, 105 tanuló jelentkezett. A program a magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programjának keretében valósult meg, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács lebonyolításában. A szerződéseket ma írták alá Szabadkán, a Pedagógusházban.

2019-03-08 , Százezer forintos ösztöndíjat kapott 38 vajdasági diák. Tavaly még tehetséges diákokkal teli teremben írtak alá az Ady Endre-ösztöndíjpályázat nyertes pályázói. Idén azonban a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések miatt a tanulók egyenként, 20 perces eltéréssel, maszkban és kesztyűben érkeztek az aláírásra.

A magyarkanizsai Harmat Csongor szerint keményen kellett tanulnia azért, hogy elnyerhesse az ösztöndíjat: „Számomra ez egy jó nagy támogatás, amit nagyon szépen köszönök már most is. Informatika szakon szeretnék majd továbbtanulni. Ebből számítógépet és könyveket fogok venni, amikből lehet tanulni.”

A tanulmányok elbírálásánál a tanulmányi átlag, a versenyeredmények, illetve a szociális helyzet bírt jelentőséggel - mondta Szűcs Emese. Az Ady Endre-ösztöndíj bíráló bizottságának elnöke hozzátette, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a diákok az alapvető költségeik fedezésére fordítják az ösztöndíjat: „Olyan határon túli magyar oktatásban részt vevő kiemelkedően tehetséges diákokat támogatunk, akik szociálisan hátrányos helyzetben vannak. Vajdaság területén 38 diák egyszeri 100 ezer forint összegű támogatásban részesül.”

Az Ady Endre-ösztöndíjpályázat több éve működik sikeresen. Az ösztöndíjat számos kiváló teljesítményt nyújtó, szociálisan rászoruló diák kapta már meg.

Ady Endre-ösztöndíj
szerződés aláírása
pályázat
vajdasági diák

Most

08:11, Frissítve: 08:28

Belgrádba látogat Várhelyi Olivér

Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa a szerb fővárosban mutatja majd be a Szerbia előrelépéséről szóló jelentést - írja a Tanjug.
07:45, Frissítve: 07:55

Enyhül a görög-török feszültség

Az elmúlt napokban enyhült a feszültség Görögország és Törökország között, miután Ankara visszahívta azt a hajóját, amely a görög és ciprusi kontinentális talapzaton kutatott földgáz után.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.