Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ajtón kopogtat az allergiaszezon

2021.03.06
14:13
2021.03.07
07:28
Forrás
Pannon RTV
Lassan, de biztosan a nyakunkon az allergiaszezon. Sokaknak megnehezíti az életét ez az időszak. Hogy könnyebben átvészeljék, a szakemberek azt tanácsolják, hogy a pollenre érzékenyek már most kezdjék el használni az allergia-elleni készítményeket.

A zentai Romakov Boros Csilla a pollenre, valamint a szobaporra is allergiás. Az ezzel járó tünetek március elejétől egészen november végéig megnehezítik a hétköznapjait. Leggyakoribb tünetei a szem- és orrfolyás, emellett a fülfájás, amelyeket különféle készítményekkel igyekszik enyhíteni: „Az utóbbi időben kapok egy olyan injekciót, amit igazából évente kilencszer szabad felvennem. Ez az, ami mostanában hat, emellett két fajta pumpám van, amelyeket napi szinten hordok magammal, és ezek segítenek átvészelni ezt az időszakot.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szakember elmondta, hogy a levegő szennyezettsége az egyik fő oka annak, hogy sokan szenvednek allergiától. Emellett a hajlam is sokat számít. Hozzátette, az allergia tulajdonképpen az immunrendszerünk védekező reakciója.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dr. Jung-Németh Erzsébet, általános orvos, Egészségház, Zenta: „Lehet némileg készülni, a gyógyszerek szedését már megkezdhetjük, még mielőtt megjelennek a pollenek a levegőben. Ezek antihisztaminok. Régebben álmosítóak voltak ezek az anyagok, manapság már modernebb szerek vannak, amelyek kevésbé okoznak álmosságot és levertséget.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az orvos azt tanácsolja, hogy már ideje elkezdeni az előbb említett szerek használatát, hogy minél könnyebben vészeljék át az érzékenyek az allergiaszezont.

allergiaszezon
allergia

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű