Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az aktív tanulás és oktatás a Szabadkai Nyári Akadémia központi témája

2019-08-12
12:11
2019-08-12
16:03
Forrás
Pannon RTV
250 pedagógus vesz részt az idei Szabadkai Nyári Akadémián. Az ötnapos programsorozat megnyitóját a városháza dísztermében tartották.

A szervező Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének célja, hogy anyanyelven biztosítson képzési lehetőséget a magyar nyelvű pedagógusok számára. Az akadémia idei központi témája az aktív tanulás, illetve az aktív oktatás az iskolákban.

Csabai Zsuzsanna másfél éve dolgozik iskolapszichológusként. Bízik benne, hogy az akadémián elsajátított tudást a csoportos és az egyéni foglalkozásokon is hasznosítani tudja majd: „Tavaly is részt vettem a Nyári Akadémián és nagyon hasznosnak találtam. Nagyon gyakorlatias, módszertani dolgokat tanultunk meg.”

A pedagógusokat Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte, a korszerű magyar nyelvű oktatás fontosságát. Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere ugyancsak az anyanyelven való tanulás jelentőségét hangsúlyozta: „Egyre nagyobb az érdeklődés ezekben a napokban, ami a magyar oktatás fejlesztéséhez vezet, valamint a gyerekek jövőképét is fejleszti. Nem mindegy az, hogy a tanár és a gyermek között milyen a kapcsolat.”

Az idei akadémiának 250 résztvevője van.
De Negri Ibolya, elnök, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Nyolc szekcióban folyik a képzés, így lehetőséget biztosítottunk minden pedagógus számára ahhoz, hogy saját igényei szerint választhassa ki a képzési területet.”

A 23. Szabadkai Nyári Akadémiára az egész Kárpát-medencéből érkeztek résztvevők.
Lőrinczi Zoltán, helyettes államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyarország: „A gondolkodásnak, a szépségek, az értékek átadásának magyar nyelven kell folynia. Ezek azok a dolgok, amelyet a magyar nemzet, a magyar kormány szívesen támogat.”

Az akadémiának idén is az Ivan Sarić Műszaki Középiskola ad otthont.

Szabadkai Nyári Akadémia
De Negri Ibolya
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
pedagógus

Most

15:21, Frissítve: 15:38

A kézi aratás fortélyai

Az égiek kegyesek voltak ma a muzslyaiakhoz: a változékony idő ellenére a Müller János tanyája melletti búzaföldön sikerült megtartani a 37. aratóversenyt.

Népszerű