Ugrás a tartalomra
Idősek
Pannon RTV

Az állam támogatná az idősek magánotthoni ellátását

2018-06-02
13:44
2018-06-02
13:54
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Az időseket annyi pénzzel támogatják az elhelyezésnél, amennyivel az állami intézményekben lévőket, a fennmaradó részt az elhelyezett állja, ha van valamilyen bevétele.

Nincs elég hely a legidősebb személyek állami otthonokban való elhelyezésére, ezért az állam támogatni fogja a magántulajdonú otthonokban történő ellátást – ezt Zoran Đorđević szociálpolitikai miniszter mondta a Szerbiai RTV híradójában.

A magánotthonok kapacitásai nincsenek teljes mértékben kihasználva, ezért úgy gondolták a tárcánál, hogy pályázatot hirdetnek, és a nyertes, tanúsítvánnyal rendelkező otthonokkal szerződést kötnek. Az időseket annyi pénzzel támogatják az elhelyezésnél, amennyivel az állami intézményekben lévőket, a fennmaradó részt az elhelyezett állja, ha van valamilyen bevétele. Amennyiben nincs, a magánotthon költségeinek teljes összegét fedezi az állam.

idős
magánotthon
támogatás
Szerbia

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.