Ugrás a tartalomra

Az alsósoknak jelenléti, a többieknek kombinált modell szerint folytatódik az oktatás

2022.02.07
06:53
Forrás
Pannon RTV
Mától a szerbiai középiskolások és a felsős általános iskolások számára az oktatás továbbra is kombinált módszer szerint zajlik. Az alsósok esetében pedig marad a jelenléti oktatás.

Február 15-én és 16-án Szerbia államiságának ünnepe van, a diákok pedig 9 napig pihennek majd, február 12-től 20-ig, majd pedig 21-én, hétfőn térnek vissza az iskolapadokba. Emiatt, és a rendkívüli őszi tanítási szünet miatt is, három nappal meghosszabbítják a tanévet, holnap pedig arról is döntenek, hogy az iskolák hogyan pótolják be az elmaradt órákat.

Szóba jöhet a munkaszombatok vagy a 15 perccel hosszabb órák beiktatása is. A jelenlegi tervek szerint március 25-én és 26-án szervezik meg a próba-kisérettségit, élesben pedig június 27-én, 28-án, és 29-én kerül sor a nyolcadikosok záróvizsgáira.

kombinált oktatási modell
oktatás
középiskola
általános iskola

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.