Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az általános iskolák védőszentjének napját ünnepelték Tiszakálmánfalván is

2019-01-27
19:35
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidék melletti Tiszakálmánfalván, az Ivo Andrić Általános Iskolában tanárok és diákok karöltve ünnepi műsorral kedveskedtek a falubelieknek.

Szerbia-szerte az általános iskolák védőszentjét, Szent Szávát ünneplik. A tiszakálmánfalvi rendezvény az iskola himnuszával kezdődött, majd a pravoszláv pap megáldotta és felszegte az ünnepi kalácsot, és megáldotta az iskola valamennyi dolgozóját és diákját is.

A műsor mottója: Amíg te vagy, én is létezem – mondta Veljko Mrdjan, a műsor főszervezője. „A rendezvény célja, hogy a diákok a műsorral, amelyben részt vesznek a színjátszók, a szavalók, a kis és nagy kórus, kis részben hozzájáruljanak a nagy Szent Száva mozaikhoz, így mi is része lehetünk ennek.”

Szent Száva
Újvidék

Most

10:31, Frissítve: 10:41

Farsangi Népzenei Találkozó Topolyán

A jellegzetes tájnyelvi, illetve a szellemi örökség bemutatásán volt a hangsúly a II. Farsangi Népzenei Találkozón, amit vasárnap este a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban tartottak.
06:49, Frissítve: 06:55

Újabb óvintézkedéseket vezettek be Hupejben

Az 58 milliós tartomány lakói nem hagyhatják el a lakóhelyükül szolgáló városi lakónegyedeket vagy falvakat, és oda is csak a legszükségesebb esetben engednek be külső személyt vagy járművet.

Népszerű