Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az általános iskolák védőszentjének napját ünnepelték Tiszakálmánfalván is

2019-01-27
19:35
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidék melletti Tiszakálmánfalván, az Ivo Andrić Általános Iskolában tanárok és diákok karöltve ünnepi műsorral kedveskedtek a falubelieknek.

Szerbia-szerte az általános iskolák védőszentjét, Szent Szávát ünneplik. A tiszakálmánfalvi rendezvény az iskola himnuszával kezdődött, majd a pravoszláv pap megáldotta és felszegte az ünnepi kalácsot, és megáldotta az iskola valamennyi dolgozóját és diákját is.

A műsor mottója: Amíg te vagy, én is létezem – mondta Veljko Mrdjan, a műsor főszervezője. „A rendezvény célja, hogy a diákok a műsorral, amelyben részt vesznek a színjátszók, a szavalók, a kis és nagy kórus, kis részben hozzájáruljanak a nagy Szent Száva mozaikhoz, így mi is része lehetünk ennek.”

Szent Száva
Újvidék

Most

10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.