Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az anyanyelvű oktatás kulcsfontosságú - várják az elsősöket Torontálvásárhelyen

2021.04.09
20:44
Forrás
Pannon RTV
Antalfalva községben több nyelven folyik oktatás: szerbül, magyarul, szlovákul és románul. Torontálvásárhely az egyedüli település, ahol elsőtől nyolcadikig magyar nyelven lehet tanulni. Hivatalosan április 1-én kezdődött az elsősök beiratkozása.

A torontálvásárhelyi Moša Pijade iskolába 13 magyar ajkú és 14 szerbajkú elsős kis elsőst várnak. A szülők idén is elektronikus úton regisztrálhatnak, illetve foglalhatnak időpontot. Az iskolában már várják őket, és minden segítséget megadnak.

A helyi Kolibri óvodából idén 13 magyar ajkú kisgyermek ballag. Az, hogy pontosan hány elsős indul szeptember 1-én magyar tagozatba, majd csak az iratkozási időszak végén derül ki.

elsős
iskola
oktatás

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.