Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az anyasági támogatás és babakötvény a határon túli magyar állampolgároknak is jár

2018-12-06
19:41
2018-12-06
20:31
Forrás
Pannon RTV
A magyar állampolgársággal rendelkező családok ez év elejétől igényelhetik az anyaországi anyasági támogatást és a babakötvényt is. Mindezt megtehetik akkor is, ha Magyarország határain kívül élnek.

Az anyasági támogatás összege 2018-ban 64.125 forint, ami egyszeri támogatás. Ikrek esetében fejenként 85.500 forint jár az újszülötteknek. A babakötvény vagy más néven életkezdési támogatás 43 ezer forint. Később pedig évi hatezer forintot folyósítanak egy úgynevezett Start-számlára, ha a szülők is befizetnek évi hatvanezret a számlára. Ennek részleteiről Rusz Radován, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja nyilatkozott a Pannon Televízió Közügyek című hírháttérműsorában.

Rusz Radován, konzul, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa: „Természetesen a főkonzulátuson, illetve a magyar külképviseleteken is beadható ez a kérelem. Ami az anyasági támogatást illeti, itt fontos megjegyezni, hogy a támogatás jogosultja az édesanya, aki a magyar állampolgárságú gyerekére való tekintettel kérelmezheti ezt a támogatást. Itt meg kell jegyezni, hogy az édesanyának nem kell feltétlenül magyar állampolgárnak lennie, de annak a gyermeknek, akire nézve ő kérelmezi a támogatást, neki magyar állampolgárnak kell lennie.”

anyasági támogatás
babakötvény
Rusz Radován

Most

Népszerű