Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az anyasági támogatás és babakötvény a határon túli magyar állampolgároknak is jár

2018-12-06
19:41
2018-12-06
20:31
Forrás
Pannon RTV
A magyar állampolgársággal rendelkező családok ez év elejétől igényelhetik az anyaországi anyasági támogatást és a babakötvényt is. Mindezt megtehetik akkor is, ha Magyarország határain kívül élnek.

Az anyasági támogatás összege 2018-ban 64.125 forint, ami egyszeri támogatás. Ikrek esetében fejenként 85.500 forint jár az újszülötteknek. A babakötvény vagy más néven életkezdési támogatás 43 ezer forint. Később pedig évi hatezer forintot folyósítanak egy úgynevezett Start-számlára, ha a szülők is befizetnek évi hatvanezret a számlára. Ennek részleteiről Rusz Radován, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja nyilatkozott a Pannon Televízió Közügyek című hírháttérműsorában.

Rusz Radován, konzul, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa: „Természetesen a főkonzulátuson, illetve a magyar külképviseleteken is beadható ez a kérelem. Ami az anyasági támogatást illeti, itt fontos megjegyezni, hogy a támogatás jogosultja az édesanya, aki a magyar állampolgárságú gyerekére való tekintettel kérelmezheti ezt a támogatást. Itt meg kell jegyezni, hogy az édesanyának nem kell feltétlenül magyar állampolgárnak lennie, de annak a gyermeknek, akire nézve ő kérelmezi a támogatást, neki magyar állampolgárnak kell lennie.”

anyasági támogatás
babakötvény
Rusz Radován

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.