Ugrás a tartalomra
Facebook/MNT

Az EBESZ szerbiai misszióvezetőjével egyeztetett az MNT elnöke

2022.02.17
18:20
2022.02.18
10:05
Forrás
Facebook/MNT
Fontosnak tartják a rendszeres egyeztetéseket azokról a folyamatokról, amelyek kihatással vannak a nemzeti közösségek életére.

Az új nemzeti kisebbségek jogérvényesítési cselekvési tervének kidolgozási folyamatáról, valamint a 2022-ben esedékes népszámlálásról és a nemzeti tanácsi választásokról is egyeztetett Jan Braathu, az EBESZ szerbiai misszióvezetője és az MNT elnöke, Hajnal Jenő találkozásuk alkalmával. A két szervezet vezetője elmondta, hogy fontosnak tartják a rendszeres egyeztetéseket azokról a folyamatokról, politikai és társadalmi történésekről, amelyek befolyásolják a nemzeti közösségek életét és a nemzeti tanácsok munkáját.

Hajnal Jenő
EBESZ
MNT

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.