Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az élő Isten előtt

2020-09-23
18:00
2020-09-23
19:53
Forrás
Pannon RTV
Az élő Isten előtt címmel tartottak nyilvános tribünt ma délután a szabadkai kertvárosi plébániatemplomban.

Az eseményt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezte. Az előadó Balcsák Szilárd plébános volt, aki a szentségimádás lelkiségéről beszélt a híveknek.

Balcsák Szilárd, plébános, Kisboldogasszony-templom, Szabadka: „Az egész hitünk alapvetően a Jézussal való kapcsolatra alapult, ami azt jelenti, hogy minden attól függ, hogy milyen a személyes kapcsolatunk Jézussal. Ha a Jézussal való kapcsolatunk felszínes, akkor minden cselekedetünk felszínessé válik. Ha a kapcsolatunk személyes, élő viszont nagyon sok csodát fogunk tapasztalni a vallásos életünkben. Ezért tartom olyan fontosnak az oltáriszentségben jelenlévő Jézussal való személyes találkozást. Az pedig, hogy ennyien eljöttek számomra jel, hogy az emberek alapvetően szeretnének megismerkedni Jézussal és ezzel az imaformával, ami itt a katolikus egyházon belül úgy hívunk, hogy csendes szentségimádás.”

Kisboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplom
Balcsák Szilárd
Keresztény Értelmiségi Kör

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű