Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az első világháborúban elesett szerb katonákra emlékeztek Szabadkán

2022.11.13
15:19
2022.11.13
16:15
Forrás
Pannon RTV
A Vasútállomáson található emléktábla és a Puskin téri emlékmű megkoszorúzásával emlékeztek meg az első világháború áldozatairól és a szerb csapatok Szabadkára történt bevonulásának évfordulójáról.

Milan Vukelić, szabadkai tagozati elnök, I. Péter Király Egyesület: „104 évvel ezelőtt a mai napon a szerb hadsereg megérkezett Szabadkára és elhozta a szabadságot az első világháború után.”

első világháború
szerb
katona
elesettek
Szabadka
megemlékezés

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.