Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Az elsőéveseket fogadta az MTTK

2022.10.03
12:55
2022.10.03
15:40
Forrás
Pannon RTV
A gólyák okleveles óvodapedagógus, okleveles tanító és nevelő, valamint okleveles kommunikátor szakokra iratkozhattak.

59 elsőévest fogadott ma délelőtt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. A tanévnyitón a hallgatók megismerkedhettek tanáraikkal és az intézmény más dolgozóival is, valamint az egyetemi fogadalomtételre is sor került.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az Újvidéki Egyetem kihelyezett karaként, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon 16 éve zajlik az óvodapedagógusok és tanítók képzése magyar nyelven, és továbbra is nagy az érdeklődés a szakma iránt. Kurucz Zsuzsanna, Bácskossuthfalva: „Anyukám tanítónő, én is imádom a kisgyerekeket, ezért a tanító szakot írtam be, gyerekkori álmom ez a pálya.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Két éve további két szakkal gazdagodott az intézmény kínálata, a hallgatók okleveles kommunikátor és nevelői képzésre is iratkozhatnak. Törteli Annát gyerekkora óta érdekli a rádiós műsorvezetés, illetve az újságírás, ezért a kommunikátor szakra jelentkezett. „Eleinte a szegedi képzésen gondolkoztam, aztán úgy éreztem, hogy ott nem találtam meg azt a szakot, ami igazán érdekel, majd elkezdtem nézni a vajdasági egyetemeket. Ekkor találtam meg a tanítóképzőt, és első látásra szerelem volt.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az elsőéveseket az intézmény oktatási dékánhelyettese, Pintér Krekić Valéria fogadta, aki köszöntő beszédében hangsúlyozta, a hallgatók egész életüket meghatározó kapcsolatrendszert és tudást szerezhetnek, ha kihasználják az egyetem adta lehetőségeket, mint amilyenek a nemzetközi diákcsere programok, a gyakorlati oktatások, a műhelymunkák és tudományos diákkörök. Büszkeséggel tölti el az is, hogy az új képzések iránt is nagy az érdeklődés, mint amilyen a kommunikátor szak.

Pintér Krekić Valéria, oktatási dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Betelt a hely, tehát a 15 hallgatót felvettük erre a szakra, de ugyanúgy azért jelentkeztek a többi szakokra is. Az állami költségre beteltek a helyek.”

Az idősebb hallgatók egy rövid kulturális műsorral üdvözölték a gólyákat, akik az egyetemi eskü letétele után annak teljes jogú tagjaivá váltak.

MTTK
tanévnyitó

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű