Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Az elsőéveseket fogadta az MTTK

2022.10.03
12:55
2022.10.03
15:40
Forrás
Pannon RTV
A gólyák okleveles óvodapedagógus, okleveles tanító és nevelő, valamint okleveles kommunikátor szakokra iratkozhattak.

59 elsőévest fogadott ma délelőtt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. A tanévnyitón a hallgatók megismerkedhettek tanáraikkal és az intézmény más dolgozóival is, valamint az egyetemi fogadalomtételre is sor került.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az Újvidéki Egyetem kihelyezett karaként, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon 16 éve zajlik az óvodapedagógusok és tanítók képzése magyar nyelven, és továbbra is nagy az érdeklődés a szakma iránt. Kurucz Zsuzsanna, Bácskossuthfalva: „Anyukám tanítónő, én is imádom a kisgyerekeket, ezért a tanító szakot írtam be, gyerekkori álmom ez a pálya.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Két éve további két szakkal gazdagodott az intézmény kínálata, a hallgatók okleveles kommunikátor és nevelői képzésre is iratkozhatnak. Törteli Annát gyerekkora óta érdekli a rádiós műsorvezetés, illetve az újságírás, ezért a kommunikátor szakra jelentkezett. „Eleinte a szegedi képzésen gondolkoztam, aztán úgy éreztem, hogy ott nem találtam meg azt a szakot, ami igazán érdekel, majd elkezdtem nézni a vajdasági egyetemeket. Ekkor találtam meg a tanítóképzőt, és első látásra szerelem volt.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az elsőéveseket az intézmény oktatási dékánhelyettese, Pintér Krekić Valéria fogadta, aki köszöntő beszédében hangsúlyozta, a hallgatók egész életüket meghatározó kapcsolatrendszert és tudást szerezhetnek, ha kihasználják az egyetem adta lehetőségeket, mint amilyenek a nemzetközi diákcsere programok, a gyakorlati oktatások, a műhelymunkák és tudományos diákkörök. Büszkeséggel tölti el az is, hogy az új képzések iránt is nagy az érdeklődés, mint amilyen a kommunikátor szak.

Pintér Krekić Valéria, oktatási dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Betelt a hely, tehát a 15 hallgatót felvettük erre a szakra, de ugyanúgy azért jelentkeztek a többi szakokra is. Az állami költségre beteltek a helyek.”

Az idősebb hallgatók egy rövid kulturális műsorral üdvözölték a gólyákat, akik az egyetemi eskü letétele után annak teljes jogú tagjaivá váltak.

MTTK
tanévnyitó

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.