Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Az emberi jogok világnapjára emlékeztek Óbecsén

2018-12-03
16:30
2018-12-03
20:08
Forrás
Pannon RTV
Az ENSZ-közgyűlés 1950-ben hozott döntése értelmében az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának napját, azaz december 10-ét minden évben az emberi jogok napjaként ünneplik világszerte.

70 éves lesz a világ legtöbb nyelvére lefordított dokumentum, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. Az ENSZ-közgyűlés 1950-ben hozott döntése értelmében a nyilatkozat elfogadásának napját, azaz december 10-ét minden évben az emberi jogok napjaként ünneplik világszerte. Az Óbecsei Gimnáziumban a tanintézmény és az Ifjúsági Iroda közös szervezésében ma ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a jubileumról. Az eseményen a tartományi ombudsmani hivatal is képviseltette magát.

Milan Dakić, tartományi ombudsmanhelyettes: „Kiemelnénk az oktatást, az egészségvédelmet, a szociális védelmet és a családi jogvédelmet. Ezeken a területeken lehetségesek és sajnos sérülnek is a gyermekek jogai. A gyermekek jogait holisztikus módon, azaz szektorok közötti együttműködéssel, multidiszciplinárisan kell kezelni. Ha például sérül egy gyerek egészségvédelemre való joga, akkor szem előtt kell tartani azt is, hogy ezzel párhuzamosan lehetővé kell tenni számára az oktatásra, a fejlődésre, a személyiségfejlődésre való jog, valamint a diszkrimináció elleni jog érvényesítését is.”

Óbecse
emberi jogok napja
ombudsman
gimnázium

Most

17:48

(M)elegünk lesz!

A következő napokra citromsárga riasztást adott ki Szerbia egész területére a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű