Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az emlékharang hangja emlékeztetett a zentai csatára

2021.09.11
17:33
Forrás
Pannon RTV
Az emlékharang megkongatásával és koszorúzással emlékeztek meg a zentai csatáról a Tisza-parti városban.

A csata emlékművénél az önkormányzatok, a politikai pártok, a testvértelepülések és az egyesületek képviselői is lerótták tiszteletüket. Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának nevében Balogh György konzul, a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében pedig Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke helyezte el az emlékezés virágait. Koszorúzott még Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere is. Az eseményen tiszteletét tették mások mellett a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Mozgalom és a Szerb Haladó Párt képviselői.

Zenta
zentai csata
emlékharang
koszorúzás
megemlékezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.