Ugrás a tartalomra

Az erőszak visszaszorításáról tárgyal az Oktatási Minisztérium munkacsoportja

2022.11.29
11:48
2022.11.29
11:53
Forrás
Szerbiai RTV
Ma tartja első ülését az Oktatási Minisztérium munkacsoportja, amely az iskolai erőszak megelőzésével és visszaszorításával foglalkozik majd – jelentette be Branko Ružić.

Az oktatási miniszter elmondta, a szakembereknek december 20-ig lesz ideje felderíteni az eddigi gyakorlat hiányosságait, és módosítási javaslatot tenni. A munkacsoport tagjai: eminens szakemberek az erőszak elleni küzdelem területén, pszichológusok és pedagógusok, akik széles körű iskolai és klinikai gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, továbbá az illetékes minisztérium, a pedagógusok szakszervezete, az iskolaigazgatók egyesülete és a szülők közösségének képviselői. Ružić hangsúlyozta, ideális megoldás nincs, de törekszenek olyat találni, amivel csökkenthetik az erőszakot. Hozzátette, a megelőzést mindenképpen erősíteni fogják, a büntetések szigorítását még megfontolják. Azért alakították a munkacsoportot, hogy áttekintsék, szükséges-e valamelyik szegmensben a szankciók szigorítása a meglévő jogszabályi keretekhez képest.

Oktatási Minisztérium
erőszak
Branko Ružić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.