Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Esélyegyenlőségi biztos: a bérkülönbségek nemi egyenlőtlenséget mutatnak

2018.03.06
13:21
2018.03.06
13:26
Forrás
Vajdaság Ma
Szerbiában a nőknek 40 nappal többet kellene dolgozniuk, hogy utolérjék a férfiak fizetését, hangzott el a 25. Kopaoniki Üzleti Fórumon.

Brankica Janković esélyegyenlőségi biztos azt mondta, a bérkülönbségek nemi egyenlőtlenséget mutatnak, és kiemelte, Európában a nőkkel szemben a férfiak átlagosan 16,3 százalékkal kapnak magasabb fizetést ugyanazért a munkáért. Ez a különbség Szerbiában 10,4 százalék. A pénzügyi szektorban például a nők 91 ezer dinárt keresnek, míg a férfiak 120 ezret, tette hozzá Janković. A helyzet azonban bizakodásra ad okot, ugyanis a politikában és a közéletben az olyan vezető tisztségeket, mint a miniszterelnök, a köztársasági házelnök és a bankkormányzó, nők töltik be, helyi szinten viszont teljesen más a helyzet.

esélyegyenlőség
bérkülönbség
nemi egyenlőtlenséget

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Szurkolók csaptak össze Belgrádban

Éjfél körül tömegverekedés tört ki Belgrádban. Mintegy 40 szurkoló csapott össze a Gandijeva utcában. Két 30 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállítottak a katonakórházba, de gyerekek is megsérültek, köztük egy 12 és egy 16 éves fiú is.
18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.