Ugrás a tartalomra

Az esti órákban mozognak inkább a migránsok

2023.12.02
15:21
2023.12.02
16:05
Forrás
Pannon RTV
Napközben a határhoz közeli településeken nem látni migránsokat, a királyhalmiak szerint azonban, ahogy eljön az este, elkezdenek mozgolódni az illegális bevándorlók is.

Mint ahogyan Bratislav Gašić szerb belügyminiszter ígérte, a különleges rendőri egységek akciója mindaddig tartani fog, amíg az utolsó embercsempészt és az utolsó migránst is be nem gyűjtik.

A palicsi Tőzeg-tó melletti tisztáson, a magyar határkerítés közvetlen szomszédságában van a különleges rendőri egységek egyik legnagyobb bázisa, onnan indulnak akcióba. Ottjártunkkor járműveik és a csapatok nagy része már terepen volt. A napokban többször is átfésülték Királyhalom külterületét. A helyiek szerint ismét megjelentek a migránsok.

Vanger Edvin, Királyhalom: „Igen, Királyhalma külterületén, főképp a felüljárónál, és a vasútvonal eldugottabb részeinél járnak nagy számban. A rendőrség drónokkal figyeli őket, kamerázzák és hál' Istennek begyűjtik.”

Az emberek az állandó rendőri jelenlét miatt most viszonylag biztonságban érzik magukat, és remélik, a környéken maradnak a különleges egységek.

Mészáros Attila, Királyhalom: „Hogyha ezt most meg tudta az ország tenni, hogy visszafogta őket, hogy megszüntették, hogy a migránsok problémákat okozzanak a külterületeken, a falu külterületén, ezt nem szabad, hogy megengedjék, hogy újra megtörténjen.”

A korábban migránsok által lakott tanyákon, Palics és Hajdújárás területén sem talált stábunk illegális bevándorlókat.

migránsválság
Királyhalom

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.