Ugrás a tartalomra
Pixabay/arembowski

Az EU-ban ezentúl az utazók egyéni covid-státusza lesz fontos, nem pedig az országoké

2022.01.25
15:18
Forrás
Tanjug
Február 1-től változnak az Európai Unióba való beutazás szabályai.

Ezt követően az utazni vágyók egyéni, ún. covid-státusza lesz fontos, nem pedig az országoké. Erről döntött az Európai Tanács.

A személyi alapú megközelítés jelentősen leegyszerűsítheti a jövőben a szabályokat, továbbá sokkal kiszámíthatóbb lesz az utazás az emberek számára. Ez azt jelenti, hogy az adott utazó koronavírus elleni védőoltását, tesztjét, vagy a betegségből való felépülését egy érvényes EU-s digitális tanúsítvánnyal igazolhatja.

Európai Tanács
koronavírus
Európai Unió
Covid
igazolvány

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.