Ugrás a tartalomra

Az EU keleti részén volt halálosabb a járvány második hulláma

2021.02.18
19:11
2021.02.18
19:23
Forrás
Euronews
A második hullám főként Lengyelországban, Szlovéniában, Bulgáriában és Csehországban pusztított. Az Eurostat adatai ugyanazt mutatják, mint a hivatalos adatok: Magyarországon a legtöbb halálos áldozata a járványnak novemberben és decemberben volt.

Az Európai Unió keleti részén volt halálosabb a koronavírus-járvány második hulláma. A Eurostat adataiból kiderült, hogy Írország kivételével a járvány első hulláma főleg az EU nyugati országában járt sok áldozattal, leginkább Spanyolországot, Belgiumot és Olaszországot érintette. A második hullám viszont a keleti tagállamokban pusztított jobban, főként Lengyelországban, Szlovéniában, Bulgáriában és Csehországban. Az EU-átlagot tekintve a legnagyobb emelkedés a halálozások számában tavaly novemberben volt, ekkor 40 százalékkal haltak meg többen az elmúlt négy év átlagához képest.

A decemberi EU-átlagérték még nem ismert, az egyes tagállamok adatai alapján elképzelhető, hogy még magasabb lesz az arányszám.

járvány
koronavírus
áldozat
Európai Unió
Eurostat

Most

16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.