Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Az év pedagógusait díjazták Magyarkanizsán

2018-11-09
09:17
2018-11-09
19:33
Forrás
Pannon RTV
A pedagógusnap alkalmából hat Magyarkanizsa községbeli pedagógus részesült elismerésben, akiknek az ünnepi akadémián a Magyarkanizsai Község Pedagógus Egyesülete osztotta ki díjait.

A színházteremben megtartott rendezvény az Alapfokú Zeneiskola tanárainak koncertjével kezdődött, majd a pedagógusokat bemutató kisfilmek után kiosztották az Év pedagógusa díjat. Idén a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményből Cseszkó Beáta óvodapedagógus kapta az elismerést az eddigi önzetlen és odaadó munkájáért.

Cseszkó Beáta, óvodapedagógus, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény: „Nagyon meghatódtam, el sem akartam hinni, az utolsó pillanatig sem, hogy 22 év után ezt kiérdemeltem. Számomra ez nagy kitüntetés, mert megerősít abban, hogy a munkámban amit csinálok, jól csinálom, ne adjam fel, nap mint nap kezdjem újra, akár a nehézségeket nézve, akár az örömöket, és ez számomra egy nagy kitüntetés.”

A Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnökségi döntése alapján különdíjban részesült Varjú Potrebity Tatjana, a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ igazgatónője, aki elmondta: „Maga az a tény, hogy az egyesület elnökségének eszébe jutott az, hogy megköszönje többek között nekem is azt a hosszú, sok éves munkát, amit az oktatás számos területén az elmúlt 32 évben meg tudtam valósítani, talán ez az, amiért érdemes élni és dolgozni nap mint nap megvívni azokat a harcokat, amelyek a munkánk során szemben állnak velünk.”

Az elismeréseket az idén Vajda Attila, az egyesület elnöke osztotta ki a díjazottaknak: „Mivel a mi szervezetünk érdekvédelmi szervezet, a pedagógusokról szól, és a társadalom, nem mondanám, hogy teljesen mostohán bánik velünk, de igazán úgy tudjuk megvédeni magunkat, és mindig a központba helyezni magunkat, ha mi megmutatjuk magunkat, és kérjük magunknak azt, hogy lehetőségünk legyen ezt megünnepelni.”

Elismerésben részesült még a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskolából Palković Elvira zongoratanár, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából Sulyok Lucia, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából Csicsai Zita, az oromi Arany János Általános Iskolából Kádár Judit, és a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Szepesi Zoltán pszichológus.

Magyarkanizsa
pedagógus

Most

12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.
08:54, Frissítve: 12:58

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.

Népszerű