Ugrás a tartalomra

Az év pedagógusait díjazták Magyarkanizsán

2019.11.09
07:33
2019.11.09
18:18
Forrás
Pannon RTV
A pedagógusnap alkalmából 6 községbeli oktató részesült elismerésben, valamint egy nyugalmazott óvodapedagógusnak életműdíjat adományozott Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete.

A színházteremben megtartott rendezvény a magyarkanizsai származású Péter Zoltán zongoraművész koncertjével kezdődött, majd a díjazott pedagógusokat bemutató kisfilmek után kiosztották az Év pedagógusa díjakat. Idén a helyi Alapfokú Zeneiskola munkatársa, Gulyás Zsolt gordonkatanár is elismerésben részesült. „Szép lassan realizálódik, hogy mit is jelent, hogy ez egy nagy öröm, megtiszteltetés a kollégák részéről, hogy értékelik azt a munkát, amit elvégeztem az idő alatt és ez nagy öröm számomra.”

A tóthfalusi Arany János Általános Iskolából Vas Sarolta magyartanár kapott elismerést az eddigi önzetlen és odaadó munkájáért. „A három épületből egy-egy személy kerül ki, egy-egy kolléga és nagyon nagy megtiszteltetés az, hogy a három épületből úgy gondolták, hogy idén én vagyok az érdemes, aki ezt a díjat megkaphatja.”

Az elismeréseket az idén is Vajda Attila, Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnöke osztotta ki. „Az üzenet az, hogy látom a reményt abban, hogy talán gyarapodni fogunk. Például a mi iskolánkban egy tíz százalékos növekedés mutatkozik, ami azt jelenti, hogy várható, hogy lesznek újra elsőseink és lesznek később remélhetőleg pedagógusaink, úgyhogy nem keseredünk el.”

Elismerésben részesült még a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményből Lončar Sanja óvodapedagógus, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából Győri Viktor történelemtanár, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából Danyi Ildikó, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Bicskei Anna matematikatanár. Rózsa Szilvia kapott életműdíjat kiemelkedő óvodapedagógusi munkájáért.

Magyarkanizsa
pedagógusok
díj
Az év pedagógusa
tanár
tanító

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13, Frissítve: 16:45

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.

Népszerű